Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Tom Kruiper: 'Blij dat we weer kunnen voetballen'.</p>

Tom Kruiper: 'Blij dat we weer kunnen voetballen'.

(Foto: Stephan Tellier)
voetbalvoorbeschouwing

Schoonhoven is er nog niet helemaal klaar voor

  •   keer gelezen   Sport

SCHOONHOVEN • Een kleine blessuregolf teistert zaterdagderdeklasser Schoonhoven, dat in de oefenduels tot nu toe wisselvalig speelt. 


Het speltype dat de Schoonhovense trainer Raymond van der Kort wil zien van zijn team, komt er nog niet uit. “Maar het komt goed. Schoonhoven is een ploeg voor het linkerrijtje. We beginnen met twee lastige competitiewedstrijden. Eerst kampioenskandidaat Alblasserdam thuis en vervolgens Lekkerkerk uit. Ik kan me niet heugen daar ooit gewonnen te hebben. Hardinxveld heeft in onze klasse (Zuid 1, 3C) de beste papieren. De Alblas heeft zich flink versterkt, heb ik vernomen. De sfeer bij ons is goed. Het kan nog beter als je goed speelt en veel wint. Dat zijn we van plan”, aldus Van der Kort.

Flow
Tom Kruiper, die met zijn broer Mark het centrale verdedigingsduo vormt, heeft zin in de competitiestart. “Vorig jaar zaten we na een matig begin in een flow, toen we koploper Hardinxveld in een uitduel met 1-5 klopten,” weet Tom zich nog goed te herinneren. “Helaas was dat vanwege de coronamaatregelen ook meteen de laatste wedstrijd. Voor zover het mogelijk was, hebben we doorgetraind.”

Tijdens de lockdown trainde hij voor zichzelf. “Ik ben blessurevrij en ben blij weer te mogen spelen. In de oefenwedstrijden switchten we een aantal keren van systeem, waardoor de resultaten soms tegenvielen. Mijn broer, die ook volledig fit is, en ik zijn vrij lang, zodat we achterin geen lengte tekort komen. Bij hoekschoppen mogen we beiden mee naar voren.”

Wim Kroone

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten