Afbeelding
Foto: aangeleverd

Wijkagent Natalie van Hoorn neemt afscheid van Krimpen aan de Lek

Nieuws 3.987 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Natalie van Hoorn neemt na twee jaar afscheid als wijkagent van Krimpen aan de Lek. Ze keert terug naar Rotterdam. “Ik zal zeker het dorpsleven missen”, zegt ze, maar met een knipoog: “Onthoud goed: als hier iets niet naar behoren verloopt, ben ik zo weer terug.” 

Voordat ze wijkagent werd in Krimpen aan de Lek, werkte Natalie van Hoorn (53) al 12,5 jaar als agent in het centrum van Rotterdam, waarvan drie jaar als wijkagent in het Oude Westen. “Een zeer diverse buurt met tal van uitdagingen: van overlastgevende jeugdgroepen en minderheden tot zaken met kindermishandeling en rivaliteit tussen drillrappers. Veeleisend, maar ook een kans om echt het verschil te maken. En dat aspect mis ik nu een beetje in mijn huidige functie. In Krimpen aan de Lek heb je ook genoeg met jeugd van doen, maar ook met zaken als een ruzie over een schutting die niet helemaal recht staat of buren die elkaar niet meer groeten. Ik wil me deze keer echt alleen op jeugd richten. Daar heb ik veel affiniteit en een binding mee.”

Op straat
Op 18 mei heeft Natalie haar laatste werkdag bij het team Krimpenerwaard, waarna ze bij het korps Rotterdam aan de slag gaat in het noorden van de stad, met wijken als Overschie en Hillegersberg-Schiebroek en de gemeente Lansingerland. “Als senior jeugdagent geef ik leiding aan acht jeugdagenten, maar zelf ben ik ook gewoon op straat te vinden. Ik was niet actief op zoek naar deze functie, maar werd benaderd of ik interesse had.”

Natalie zal waarschijnlijk weer even moeten wennen aan het hectische politieleven in de stad. “Krimpen aan de Lek heeft echt een gemoedelijke sfeer. Veel menselijker dan de stad. Hier kun je nog gewoon iemand aanspreken zonder dat er meteen veel ophef ontstaat. In de loop van die twee jaar heb ik hier dan ook veel leuke contacten opgebouwd. Dat zal ik zeker gaan missen.” 

Pepernoten
Ze vertelt een anekdote over een ‘boefje’ dat haar een zakje pepernoten gaf. “Ik vroeg hem nog of hij er niet stiekem in had gespuugd. Enigszins geschrokken antwoordde hij: ‘Dat zou ik toch nooit doen, mevrouw’. In de stad is dat wel anders.”

Laatste spreekuur
Op vrijdag 3 mei, van 13.00 tot 14.30 uur, houdt Natalie van Hoorn in het Cultuurhuis haar laatste spreekuur als wijkagent in Krimpen aan de Lek. “Mijn opvolger is nog niet bekend omdat de vacature pas na mijn vertrek wordt opengesteld. Zodra de juiste persoon is gevonden, kom ik zeker terug naar het dorp om hem of haar in te werken. Overigens, op dinsdag 14 mei tussen 15.30 en 17.00 uur verzorgen we als politie, samen met toneelvereniging KDO, in Krimpen aan de Lek een voorlichting voor ouderen over financiële en digitale veiligheid. Dit vindt plaats in wooncentrum De Dertienhuizen. Iedereen is welkom en ik zal daar ook aanwezig zijn.”  

Ze sluit af met: “Ik wil iedereen bedanken voor de super fijne tijd in het dorp. Ik hoop dat ik een verschil heb kunnen maken voor veel mensen.”

Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden