Afbeelding
Foto: 123RF.com

Arriva breidt dienstregeling bussen uit

Nieuws 3.055 keer gelezen

REGIO • Arriva gaat vanaf zondag 12 mei meer reismogelijkheden bieden in de provincie Zuid-Holland. ‘Vooral tijdens de spitsuren zijn er extra ritten op drukke lijnen’, meldt de vervoerder.

De uitbreiding van de dienstregeling is het resultaat van een sterk groeiend aantal reizigers in het afgelopen jaar. In 2023 stapten gemiddeld 71.000 reizigers per werkdag in de bus, een groei van 14 procent ten opzichte van het jaar ervoor. 

‘Meer zitplaatsen en betere overstaptijden’

Met de uitbreiding van de dienstregeling wil Arriva de reizigers een betere service bieden, met vooral tijdens de spitsuren extra ritten op drukke lijnen: ‘Deze zorgen voor meer zitplaatsen en voor betere overstaptijden op bus of trein. Daarnaast zijn ook de reismogelijkheden buiten de spits uitgebreid op enkele lijnen’.

Arriva rijdt vanaf 12 mei vaker op de buslijnen 1, 4, 190, 383, 386, 497 en 870. In de zomervakantie zijn er uitbreidingen van de buslijnen 361, 365, 385, 430 en 431.

Extra rit in ochtendspits

Onder de aanpassingen een extra rit in de ochtendspits van Schoonhoven naar Gouda Station (lijn 497). En lijn 383, Rotterdam Metro Capelsebrug: deze rijdt overdag nu alle ritten door naar Den Haag, inclusief de spitsritten die nu nog eindigen op station Lansingerland-Zoetermeer. 

Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op www.arriva.nl/dienstregeling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden