• Bij gebrek aan een voorzittershamer besloot de oud-voorzitter (rechts) dan maar letterlijk het stokje over te dragen aan zijn opvolger.
• Bij gebrek aan een voorzittershamer besloot de oud-voorzitter (rechts) dan maar letterlijk het stokje over te dragen aan zijn opvolger. Foto: aangeleverd

Voorzitterswissel bij Belbus Krimpen

Nieuws 1.183 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Stichting Belbus heeft een nieuwe voorzitter. Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersvergadering heeft Paul in het Veld zijn taken overgedragen aan Anton Timm.  

In het Veld voelde niet voor een herbenoeming als bestuursvoorzitter. Het zittende bestuur benaderde daarop oud-wethouder Anton Timm, die de nodige bestuurlijke ervaring heeft en tevens vrijwilliger is bij de Belbus. Timm toonde interesse om de leiding op zich te nemen voor de komende jaren en aanvaardde de functie.  

In zijn afscheidswoord blikte Paul in het Veld nog even terug op de naar zijn zeggen ‘mooie bijna twintig jaar’ waarin hij bij de Belbus was betrokken. 

Het toenmalige gemeentebestuur was op zoek naar een manier om oudere plaatsgenoten vervoer op maat binnen de gemeente aan te bieden. Een oproep in de lokale pers bracht destijds 35 belangstellenden op de been die er wel oren naar hadden om iets dergelijks op te zetten. Uiteindelijk bleef een wat kleinere groep enthousiastelingen over die aan de slag gingen.

Tweedehands bussen
Niet lang na de oprichting werd Paul in het Veld verkozen tot voorzitter van de Stichting Belbus en ging er met zijn medebestuurders stevig tegenaan om de organisatie van de grond te krijgen. Er moest veel werk verzet worden om in juli 2005 de eerste ritten te kunnen uitvoeren met twee tweedehands bussen die van een andere organisatie konden worden overgenomen.

Inmiddels is de Belbus niet meer weg te denken uit het Krimpense straatbeeld. Deze zomer beschikt de Belbus over drie gloednieuwe bussen, die door zo’n 75 vrijwilligers bij toerbeurt worden bemand en door op dit moment circa 475 leden worden gebruikt. 

Een stichting zoals deze moet voortdurend op de kleintjes letten, maar ook dat hebben Paul in het Veld en zijn medebestuurders goed voor elkaar gekregen dankzij het vinden van sponsoren, subsidies en schenkingen vanuit diverse hoeken. Mede daardoor kan de contributie voor de leden laag blijven en kost een ritje met de Belbus nog steeds maar vijftig eurocent.

Dienstverlening van hoge kwaliteit
Aan het slot van zijn betoog richtte Paul zich nog even rechtstreeks tot de vrijwilligers. “Jullie bepalen toch het beeld dat Krimpen heeft van de Belbus of je nu chauffeur, bijrijder of telefonist bent. In alle jaren dat ik betrokken ben heb ik ervaren dat de kwaliteit van onze dienstverlening onveranderd hoog is gebleven. Daar ben ik bijzonder trots op en ik wens de Belbus en jullie een hele mooie toekomst toe.”

Anton Timm beloofde zijn voorganger alles te zullen doen om de dienstverlening door de Stichting Belbus op hetzelfde niveau te continueren. “Gelukkig beschikken we over een deskundig bestuur en een grote groep gemotiveerde vrijwilligers, dus dat moet wel lukken.” 

Als dank voor zijn inspanningen ontving Paul in het Veld van het bestuur een aandenken, een forse bos bloemen en de toezegging dat hij als het in de toekomst nodig mocht zijn, een beroep kan doen op de Belbus. Onder applaus door de aanwezigen werd hij uitgezwaaid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden