Afbeelding

Gerwin en Martijn Neven: ‘Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven’

Sport 668 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De broers Gerwin (26) en Martijn Neven (22) spelen al drie jaar in de hoofdmacht van Schoonhoven. Zij vinden dat de zaterdagderdeklasser in de toekomst een hoger niveau moet gaan aantikken.

Beiden haalden door hun gedrevenheid de A-selectie en veroverden een basisplaats. De oudste van de twee gaf zijn studie aan het Techniek College in Rotterdam, waardoor hij maar een keer per week kon trainen, aanvankelijk voorrang. 

“Ik startte in het tweede, maar nadat ik mijn studie afrondde, en dus meer kon trainen, kwam in 2020 het eerste elftal in beeld. In dat jaar maakte Martijn de overstap naar de senioren. Door het leeftijdsverschil van vier jaar hadden we in de jeugd nooit samengespeeld. Ik vond het fantastisch, dat hij er meteen bij zat.”

Ik keek altijd op tegen mijn oudere broer, die linksback is. Hij is rustiger in het veld en remt mij af en toe af Martijn Neven, die een commerciële functie vervult bij een autobedrijf: “Ik keek altijd op tegen mijn oudere broer, die linksback is. Hij is rustiger in het veld en remt mij af en toe af. Als middenvelder pak ik weleens een onnodige gele kaart.”

Over talent beschikken de broers genoeg. Gerwin trainde als E’tje drie keer mee bij Feyenoord en speelde een oefenwedstrijd. “Ik was net niet goed genoeg, kreeg ik toen te horen,” aldus de ict’er. “Bij Schoonhoven speel ik van jongs af aan met mijn vrienden. Walter van Maurik en Tom Kruiper hebben net als ik het eerste gehaald.”

Jongens van de club

Voor Martijn, die met zijn leeftijdgenoten Bilal Ouahalou, Tim van Hoof en Matthijs Both, aansloot bij de selectie, betekent de voetbalclub Schoonhoven heel veel. “Wij zijn echt jongens van de club,” zegt de jongste. “Het publiek steunt ons ook in uitwedstrijden en dat scheelt. Vorige week wonnen we in Gorinchem met 2-3 van Unitas. Er stonden toen meer Schoonhovenaren langs de lijn dan fans van de thuisclub.”

Gerwin is blij dat de wisselvalligheid in het spel van Schoonhoven ten opzichte van vorig seizoen minder is. “We slagen er echter niet in een goede serie neer te zetten. Dat moet verbeteren, want anders komen we nooit uit de derde klasse. We krijgen nog sterke tegenstanders, maar hopen mee te doen om de periodetitel.”

Martijn is het daarmee eens. “In de jeugd speelde ik tegen clubs, waarvan het eerste elftal een eerste- of tweedeklasser was. Dat is nog steeds zo bij onze jeugdteams. Ons elftal onder 23 jaar speelt zelfs op divisieniveau. Ons huidige eerste elftal is een mix van jonge en ervaren spelers. Mark Weel blijft als trainer. Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven.”

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden