• Oud-burgemeester Ries Jansen ontvangt zijn straatnaambord uit handen van burgemeester Jan Luteijn.
• Oud-burgemeester Ries Jansen ontvangt zijn straatnaambord uit handen van burgemeester Jan Luteijn. Foto: John Wijntjes

Oud-burgemeester Ries Jansen krijgt eigen straatnaam

Nieuws 754 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Oud-burgemeester van Krimpen aan den IJssel Ries Jansen krijgt een straat naar zich vernoemd. De Burgemeester Jansenkade maakt onderdeel uit van project De Oude Werf.  

Ries Jansen was burgemeester van Krimpen aan den IJssel van 1988 tot 2010. De raad besloot in 2010 om een straat naar hem te noemen in het nog te ontwikkelen project op de voormalige scheepswerf Van Duijvendijk aan de IJsseldijk. 

Het appartementencomplex in het project bestaat uit vier woongebouwen. Het komt te liggen aan een kade en kijkt onder andere uit over de Hollandsche IJssel. In de namen van deze woongebouwen komt ook de geschiedenis van deze plek terug. De nieuwe straatnamen ‘Smederijplein’ en ‘Dwarshelling’ sluiten aan bij de historie.

De naam van het Smederijplein verwijst naar zowel de oude als de nieuwe smederij. Deze smederijen stonden vroeger op dit terrein. De oude smederij was op de scheepswerf gevestigd. Deze werd rond 1901 verplaatst in verband met een uitbreiding van de scheepswerf.

De scheepswerf was één van de oudste werven van Nederland en de eerste werf met een dwarshelling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden