Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stockfoto 123RF
voetbalvoorbeschouwing

Ammerstol en Gouderak: overleven

  •   keer gelezen   Sport

REGIO  • Ammerstol gaat een zwaar seizoen tegemoet met een krappe selectie, waarvan de helft jonger is dan twintig jaar. Een oefenwedstrijd tegen SV Meerburg leverde een fikse nederlaag op. 


“De jongens kunnen stuk voor stuk best goed voetballen, maar ze zijn nog erg onervaren op dit niveau,” weet coach Rieny Looren de Jong. “Degraderen zou geen ramp zijn, maar ik wil liever met dit elftal in de vierde klasse blijven. De streekderby’s spreken aan. In onze oud-jeugdspeler Arjan Hazewinkel heb ik een nieuwe doelman. Hij was er enkele jaren uit, maar is nu weer beschikbaar. Het maken van doelpunten ging de afgelopen twee seizoenen moeizaam. Ik heb goede hoop dat Jordy de Lange de nodige goals gaat maken.”

Gouderak
Gouderak-trainer Wynoud Slegtenhorst is niet bang dat zijn pupillen moeten strijden tegen degradatie. Hij startte begin augustus aan de Kattendijk met de training en heeft de beschikking over vijftien selectiespelers.

“Als iedereen aanwezig en fit is, dan heb ik een goed elftal,” zegt Slegtenhorst, die zelf achttien jaar deel uitmaakte van de hoofdmacht. “Bas Overbeek is teruggekeerd van de Goudse zondag-eersteklasser Olympia en deed het in de oefenwedstrijden goed als laatste man. Hij is blessuregevoelig, dus doe ik het voorzichtig aan met hem. Er komt vanuit de jeugd een goede lichting aan. Als we dit jaar overleven - ik hoop in het linkerrijtje - dan ziet de toekomst er voor Gouderak goed uit.”

Wim Kroone

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten