• Jan de Vries. Foto: Facebook
• Jan de Vries. Foto: Facebook

Jan de Vries uit Goudriaan voorzitter van CNV Connectief

Algemeen 979 keer gelezen

GOUDRIAAN • Jan de Vries uit Goudriaan is woensdag verkozen tot voorzitter van CNV Connectief. Dat meldt De Vries op zijn Facebookpagina.

CNV Connectief is de vakvereniging die CNV Onderwijs, CNV Zorg & Welzijn, CNV Overheid en CNV Publieke Diensten verenigt.

"Blij weer aan de slag te kunnen", meldt de Goudrianer op Facebook. "Ik mag mij sterk gaan maken voor al die mensen die iedere dag met hart en ziel werken voor goede en liefdevolle zorg, goed onderwijs, een betrouwbare overheid en een dienstbare publieke dienstverlening."

In het verleden was Jan de Vries namens het CDA parlementslid bij de Tweede Kamer. Ook werkte hij als directeur bij MEE en als algemeen directeur bij ActiZ.

De Vries is volgens de CNV met name gekozen vanwege zijn uitgebreide bestuurlijke ervaring in de publieke sector, zijn verbindende eigenschappen en zijn toekomstgerichtheid. De Vries wil zich voor de verschillende sectoren van CNV Connectief sterk maken voor investeringen in professionaliteit, minder papierwerk, voldoende zekerheid en daarmee voor een aantrekkelijk beroep.

De Vries: "De krapte op de arbeidsmarkt in de publieke sector vraagt dat we daartoe binnen en buiten de vakbeweging de handen ineen slaan. In tijden dat de tegenstellingen in onze samenleving eerder vergroot worden, zoeken wij de verbinding. Bij zo'n organisatie voel ik mij thuis."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wouter Kolff.
Wouter Kolff is de beoogde nieuwe commissaris van de Koning van Zuid-Holland Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Inwoners van Vijfheerenlanden kunnen alleen nog in Vianen een nieuw paspoort of rijbewijs aanvragen Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Fietsster (82) uit Alblasserdam gewond in Nieuw-Lekkerland 112 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden