Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Theatervoorstelling over dementie bezocht door 91 mensen

Algemeen 271 keer gelezen

GELDERMALSEN • Op dinsdagavond 19 april heeft het Alzheimer Trefpunt West Betuwe voor de tweede keer de theatervoorstelling ‘Ach, die lieve oudjes’ in MFC De Pluk in Geldermalsen verzorgd. Hierbij stonden de belevingsfases van dementie centraal. Deze voorstelling werd bezocht door 91 mantelzorgers en zorgprofessionals.

De voorstelling liet op ludieke wijze de vier belevingsfases van dementie zien, zoals: de ‘bedreigde ik’, de ‘verdwaalde ik’, de ‘verborgen ik’ en de ‘verzonken ik’. Trainingsacteur & coördinator Welzijn Resi Spijkers beeldde hierbij allerlei herkenbare situaties uit en psychologe Annemie Ruijs gaf steeds bij elke fase een uitgebreide uitleg over wat er nu precies in het brein van iemand met dementie gebeurt. De muzikale begeleiding werd verzorgd door muziektherapeut en pianodocent Kenneth van Doremalen.

De zorg voor iemand met dementie is heel intensief en daarom is het Alzheimer Trefpunt West Betuwe graag een ontmoetingsplek in de buurt waarbij iedereen die met dementie te maken heeft, welkom is. Naast deze theatervoorstelling organiseert Alzheimer Trefpunt West Betuwe elke tweede woensdagavond van de maand van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst in het Klokhuis Beesd, waarbij ze praktische informatie bieden en ervaringen met anderen uitgewisseld kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden