Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Groen licht voor GVV Geldermalsen

Sport 812 keer gelezen

GELDERMALSEN • Twee jaar geleden kreeg GVV een nieuw bestuur en daarmee ook nieuwe ambities. Met deze frisse wind moest GVV een ‘Groene Club’ worden. En dat is gelukt. 

Van voetballen kwam niet veel terecht tijdens corona, maar achter de schermen is keihard gewerkt aan het verduurzamen van het GVV complex. Twee jaar geleden nam een jong bestuur het over en met die verjonging werd ook het plan opgepakt om deel te nemen aan het KNVB-project ‘de Groene Club’. 

Een lange termijnplan om de club financieel gezond te houden. Energie is voor veel clubs de hoogste kostenpost. Zo ook voor GVV. De investering was hoog en er was veel werk te doen, maar tijdens de ledenvergadering kreeg het bestuur direct groen licht voor het plan. 

De planning was door corona en uitgestelde levertijden van materiaal iets te ambitieus, maar inmiddels is het project afgerond. De laatste klus was het vervangen van de veldverlichting door ledverlichting. Eind januari is dat gerealiseerd. Verlichting die zelfs dimbaar is en dus veel energie én geld bespaart. 

Wat is er gerealiseerd?

In juli 2021 is het dak van het GVV-complex vernieuwd. Het oude dak ging eraf, asbest is gesaneerd, isolatie is vervangen en er zijn zonnepanelen geplaatst. De kantine is nu volledig voorzien van dubbel glas, daarvoor moest de entree worden vervangen. Alle verlichting in het complex is vervangen door ledverlichting. De veldverlichting was het sluitstuk in het traject en is nu vervangen door dimbaar ledverlichting. 

Positieve energie

‘De Groene Club’ bespaart GVV een hoop energie. Door de zonnepanelen is GVV grotendeels zelfvoorzienend. Dat is erg gunstig voor de clubkas. Voorzitter Sean Buitenhuis legt uit: “Er was een flinke investering nodig om dit traject te voltooien, maar door de inzet van de bestuursleden, sponsoren en vrijwilligers hebben we het kunnen realiseren. Ondanks de coronacrisis zijn we de afgelopen twee jaar financieel gezond gebleven als club. De investering in de verduurzaming gaan we nu terugverdienen. Dat levert ons een nog gezondere clubkas op. Maar het geeft ons allemaal ook veel positieve energie om mooie dingen te realiseren met deze fantastische club.”

Investeringen voor de lange termijn

Bij GVV staat het plezier voorop. Daarbij hoort een frisse en gezonde uitstraling. Naast de verduurzaming heeft ook het uiterlijk van de club een verjongingskuur ondergaan. Het sportcomplex is het visitekaartje van GVV. “Dat het werkt, zien we terug in het aantal aanmeldingen.” Legt Sean uit, “Het uiterlijk van het complex, maar ook de inzet van gedreven professionele trainers en goed materiaal, draagt bij aan het plezier van het voetballen.”

Ook het grote aantal en daadkrachtige vrijwilligers maken van GVV een interessante club. Samenwerken is een belangrijk begrip voor het bestuur. Sponsoren onderstrepen dat en blijven de club trouw en er worden regelmatig nieuwe sponsoren vastgelegd. Met deze sponsoren bouwt GVV aan een band en zoekt verbinding met de lokale ondernemers in gezamenlijke doelen. 

Die samenwerking zoekt het bestuur ook met de andere sportclubs aan de Randweg. “Wanneer we hierin samen optrekken, kunnen we doorgroeien tot de sportboulevard van Geldermalsen”, vertelt de voorzitter trots. 

Buitenhuis is trots op GVV, het bestuur, de vrijwilligers en de leden. “‘Er komen nog uitdagende tijden aan, met name bij de oudere jeugd en senioren maar daar werken we hard aan. Met de enorme groei in de jongste leeftijdsgroepen wordt het huis weer van onderaf goed gefundeerd en kunnen we met vertrouwen de toekomst tegemoet.”

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden