Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Lingefilm is klaar voor de herfst

Algemeen 91 keer gelezen

GELDERMALSEN • De zomer is op zijn retour en Lingefilm is helemaal klaar voor de herfst, een mooie tijd om naar de film te gaan. 

Tina is een documentaire over het leven van Tina Turner. Deze film is te zien op vrijdag 10 september om 18.00 uur en om 20.30 uur en op woensdag 15 september om 20.00 uur. Verder hebben we My Salinger Year voor je, een coming-of-age drama met een lieve optimistische insteek. Deze film vertonen we op zaterdag 11 september om 18.00 uur en 20.30 uur en op dinsdag 14 september om 14.30 uur.

Na een autobiografie, een biopic en een musical is er nu ook de documentaire Tina over de wereldberoemde zangeres Tina Turner, die vele hits had vanaf de jaren zeventig tot in de jaren negentig. Natuurlijk komt haar succesvolle carrière aan bod middels indrukwekkend archiefmateriaal. Maar de film gaat met name uitgebreid in op het misbruik en de mishandelingen waaraan ze jarenlang werd blootgesteld, en hoe ze zich daar uiteindelijk van bevrijdde en uitgroeide tot een succesvol solo artiest.

Het drama My Salinger Year gaat over een vrouw die bezig is haar stem te vinden en daar uiteindelijk in slaagt. De hoofdpersoon is Joanna die graag schrijfster of dichter wil worden. Zij laat haar vriendje in Californië achter om naar New York te vertrekken. Ze vindt een baan bij een literair bureau in de stad om fanmail te beantwoorden voor de schrijver J.D. Salinger. Joanna’s zoektocht naar de liefde en haar literaire aspiraties worden mooi vertolkt door de Amerikaanse actrice Margaret Qualley.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 18.00 uur en 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur en dinsdagmiddag 14.30 uur, woensdagavond 20.00 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.
 

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden