DCV verslaat FC Perkouw in kaartenfestival

Sport 332 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Niet de zes doelpunten, het barre weer en of de prestaties van de spelers waren onderwerp van gesprek na afloop van de wedstrijd tussen DCV en Perkouw (2-4); scheidsrechter Toon van de Bend uit Maassluis was een hot item.

Acht gele kaarten toverde de leidsman uit zijn broekzak, waarvan twee aan Danny Trouwborst van FC Perkouw, die van de arbiter voor de wedstrijd al te horen had gekregen, dat hij het einde van de wedstrijd niet zou halen (..).

Je zou dus denken, dat FC Perkouw-DCV (2-4) een bikkelhard duel was, maar het tegendeel was waar. Beide ploegen streden weliswaar fel om balbezit, maar de sportiviteit werd geen ogenblik uit het oog verloren. Veel fluitsignalen werden door beide partijen met verbazing aangehoord.

Op weg naar de kleedkamer in de rust kreeg grensrechter Tonny Verdoold van FC Perkouw van de scheidsrechter te horen, dat hij niet meer gewenst was. Verdoold had bij het tweede doelpunt te lang met zijn vlag staan zwaaien, toen hij buitenspel constateerde. Een zeer omstreden beslissing van de arbiter.

Na rust haalde hij het ongenoegen van DCV op zijn hals, toen Berry Pasztjerik minutenlang geblesseerd op de grond lag en Van der Bend geen verzorging toeliet. DCV en FC Perkouw trapten beide de bal over de lijn om verzorging mogelijk te maken, maar er moest doorgespeeld worden.

Wat de man in het zwart bezielde is onbekend. Na afloop vulde hij het wedstrijdformulier in en verdween zonder één woord te wisselen met wie dan ook terug naar Maassluis.

Rug

De wedstrijd zelf begon goed voor DCV en na een half uur leidden de bezoekers door doelpunten van Guido van Oijen en Raoul Graham met 0-2. De strijd leek toen al gestreden, maar FC Perkouw rechtte de rug en kwam voor de rust terug tot 2-2. Het eerste tegendoelpunt was een juweeltje van Elgar Mudde, die een voorzet ineens op zijn slof nam.

De gelijkmaker werd op slag van rust gescoord door Rob Bogaard. Na de rust ging de strijd gelijk op, totdat in de 80ste minuut Maurice Klinkenberg onverwacht van 35 meter uithaalde en DCV op een 2-3 voorsprong bracht. Met tien man probeerde Perkouw nog terug te vechten, maar het slotakkoord was voor DCV. Drie minuten voor tijd zette invaller Raymon Lingen de bal voor en Berry Pasztjerik rondde onberispelijk af: 2-4.