• Maud en Loek voor de start.
• Maud en Loek voor de start.

Marathon Rotterdam: Loek Verhoef trots op dochter Maud

Sport 1.087 keer gelezen

ROTTERDAM/SCHOONHOVEN • ‘Goed, maar ook slecht nieuws’, meldt Loek Verhoef na afloop van de Marathon Rotterdam. “Dochter Maud heeft de marathon uitgelopen, maar ik moest helaas uitstappen.”

In 2021 liep Loek uit Schoonhoven samen met dochter Maud de kwartmarathon van Rotterdam. 

Loek: “Dat was al geweldig, maar Maud sprak vorig jaar zomer de wens uit om voor de ‘hele’ te gaan. Ik zei dat ik dan graag met haar mee wilde lopen. Liefst zo spoedig mogelijk, want ik ben inmiddels 69.”

Balen van blessure
Hoe goed Loek ook getraind was, hij moest zondag helaas na twintig kilometer stoppen: “Balen, want ik was goed voorbereid. Ik had er 500 kilometer aan looptraining op zitten in de laatste vijf maanden. Daaronder lange duurlopen van ruim 30 kilometer. Dan is het heel zuur uit te moeten stappen met een bil-/heupblessure, zomaar uit het niets. Ik heb het nog een paar keer geprobeerd onder aanmoediging van het geweldige publiek, maar kon helaas niet verder.”

‘Wat een vibe’
Hoe vervelend ook, ze hebben er samen van genoten.

Loek: “Wat een sfeer, wat een vibe, wat een publiek! Maud zei na afloop dat ze het zonder hen niet gered had. Ze werd als het ware naar de eindstreep gedragen en heeft ‘m dus uitgelopen. Een megaprestatie van haar en ik ben super trots op haar.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden