Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Frank Schotman wint Halve Natuurmarathon

Sport 2.216 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Frank Schotman won zondag in het Lekkerkerkse Loetbos de Krimpenerwaard Halve Natuurmarathon. De Gouwenaar schudde in de laatste kilometers Jacco van Buren (Stolwijk) van zich af.

Het tweetal nam snel afstand van de rest van het deelnemersveld, waarvan het grootste deel het uitlopen van de 21,1 kilometer lange wedstrijd over onverharde paden en grasstroken als doel had. De Perkouwse driehoek, het zwaarste gedeelte in het parkoers, was de benenbreker. De lopers zakten tot hun enkels weg in de drassige ondergrond. Jacco van Buren, die niet het juiste schoeisel had, ging daar onderuit.

"Frank hield even in na mijn val, want we hadden besloten tot aan de finale samen te lopen," vertelde triatleet Van Buren na afloop. "Ik loop nu voor mijn plezier: het fanatieke is eraf. Een van de eerste edities won ik, maar Frank, die finishte na 1.19,26 uur, had meer inhoud vandaag."

Op de derde plaats eindigde verrassend Ouderkerker Sjaak van Milligen (1.24,13). "Na gezinsuitbreiding ben ik gestopt met kickboksen en ben ik onder leiding van Mels van der Ruit gaan hardlopen. Ik kreeg het advies om aan deze wedstrijd mee te doen. Dat is goed bevallen." Op de vierde plaats eindigde Krimpenaar Cornelis Verboom (1.26,14), die in de beginfase aan de leiding liep.

Bij de vrouwen zegevierde Rosanne Vlasveld uit Rotterdam. Zij had 1.39,21 uur nodig voor de halve natuurmarathon. "Het was een pittig parkoers", sprak ze. "Mijn trailervaring kwam mij goed van pas." Marlies Addicks uit Krimpen aan den IJssel werd derde in 1.46,49 uur.

Haastrechtenaar Tijn Jansen (37.41 min.) was de snelste atleet op de tien kilometer. Hij had ruim een minuut voorsprong op thuisloper Robert Hofman en Jorrit Slaman (Bergambacht). Bij de vrouwen was Astrid van der Born (Schoonhoven) de sterkste.

Martin Dijkstra, die met twee kompanen het stokje overnam van organisator Mels van der Ruit, keek met tevredenheid terug op het evenement, dat op de diverse afstanden ruim 300 lopers trok. "De weersomstandigheden verbeterden gelukkig net voor de start," sprak hij opgelucht. "De combinatie muziek, pannenkoeken eten en hardlopen blijkt al jaren een succesvolle formule."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden