Afbeelding
Foto: aangeleverd

Meivakantie: kinderworkshop in Zilvermuseum Schoonhoven

Nieuws 422 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Kinderen kunnen in de meivakantie in het Zilvermuseum in Schoonhoven hun favoriete lentebeestje maken, met behulp van gereedschap en materiaal van de smid.

Onder begeleiding van een goudsmid maken kinderen eerst een schets van ongeveer 4 bij 6 centimeter groot van hun favoriete lentebeestje. Daarna wordt een zaag gebruikt om het figuurtje uit aluminium te zagen. Als laatste wordt het afgevijld en eventueel versierd. Een eigen idee schetsen en zagen kan overigens ook.

De workshop wordt gegeven op dinsdag 30 april, woensdag 1 en donderdag 2 mei, om 11.00 en 14.00 uur. Het kost 7,50 euro per kind (exclusief entree, tot 18 jaar gratis onder begeleiding van een betalende volwassene, Museumkaart en Vriendenloterij VIP-kaart geldig). Geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Er kunnen maximaal 8 kinderen deelnemen per workshop. Reserveren kan vooraf via de webshop van het Nederlands Zilvermuseum. 

Het museum biedt nog meer kinderactiviteiten aan. Bij de speurtocht ‘Zilversmid voor een dag’ ervaren jonge museumbezoekers het ambacht van de smid en maken ze een eigen sleutelhanger, ring of ketting. Zelfs de kleintjes vanaf 2 jaar (met ouder/verzorger) kunnen meedoen door hun eigen boerderijdier te versieren. Daarnaast biedt het museum de speurtocht van Helene Kröller-Müller aan, waarbij kinderen hun eigen houten bestek versieren en menukaarthouder maken in de Zilverwerkplaats. Kosten speurtochten: 5,50 euro inclusief werkstuk, 3,50 euro voor enkel knutselen. Verkrijgbaar zonder reservering bij de balie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden