Afbeelding

Krijn Huijzer loopt marathon uit en doneert mooi bedrag aan KWF

Nieuws 1.355 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Krijn Huijzer (37) kijkt terug op een mooie maar ook zware marathon van Rotterdam. “Uiteindelijk ben ik na 3 uur en 55 minuten gefinisht. Gezien mijn situatie een prima tijd, waar ik blij mee ben”, aldus de Krimpenaar, die een hersentumor heeft en helaas ongeneeslijk ziek is.

Krijn liep voor KWF Kankerbestrijding. Voor dit doel haalde hij maar liefst ruim 5.000 euro op. 

“Samen met mijn gezin hebben we op verschillende manieren geld opgehaald voor het KWF. Zo organiseerden we in maart de KWF-run rond de Surfplas.”

‘Het ging niet vanzelf’
Dan de ervaringen tijdens de marathon zelf.

Het ging niet vanzelf, licht de Krimpense doorzetter toe: “Na een kilometer of 25 begon ik het echt te voelen. Gelukkig liep mijn vriendin Natascha hele stukken mee. Dat was gezellig, maar ook nodig want het verliep niet helemaal als gehoopt.”

Aan de noordkant van Rotterdam stonden verschillende supporters van Krijn langs de route. Dat motiveerde enorm, aldus de marathonloper: “Op 28 kilometer stond mijn oudste dochter. Dat was ook fantastisch. Toch kreeg ik het bij vlagen zwaar en moest ik een aantal keer wandelen. Rondom de plas was erg pittig, doordat je stiekem wat omhoog loopt. Maar ook daar stonden gelukkig bekenden, die me vooruit schreeuwden. De Boszoom was voor mij niet het beste gedeelte van de marathon. Ik moest een aantal keren lopen en had het echt zwaar. Maar op 37 kilometer stond Natascha er weer en liep ze mee naar de finish. Na nog een aantal keren gewandeld te hebben vanwege kramp stond net voor de eindstreep mijn oudste dochter me weer op te wachten. Even knuffelen en eindelijk was ik er.”

Leuke verrassing
Thuis werd het marathonfeest dunnetjes overgedaan. “Er kwamen allemaal fijne mensen langs om me te feliciteren. Dat was een leuke verassing. Ter afsluiting hebben we een foto gemaakt met het eindbedrag, dat we als gezin hebben opgehaald voor het KWF.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden