• Spirit Vrouwen 1.

Spirit-vrouwen nipt onderuit tegen koploper

Nieuws 635 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Koploper IJzendijke kwam zaterdag op bezoek bij Spirit Vrouwen 1. Het werd een nipte overwinning voor de Zeeuwsen: 1-2

De dames uit Ouderkerk spelen hun eerste seizoen in de landelijke 1e klasse na het kampioenschap vorig jaar. Ze presteren goed, want ze staan vijfde en hebben aansluiting bij de top.

Bezoekers op voorsprong
Na wat kansen over en weer was de eerste treffer voor de bezoeksters. Een persoonlijke fout bij Spirit zorgde ervoor dat de Zeeuwse spits de bal binnen kon schieten.

Spirit reageerde goed op deze tegenslag en kreeg opnieuw enkele kansen, onder andere via Danique Slot. Zij werd ook gehaakt in de ‘zestien’, maar dat leverde geen strafschop op.

Schepje bovenop
In de tweede helft deed de thuisploeg er een schepje bovenop en in de 56ste minuut was het raak. Anouk Spek kreeg de bal voor haar voeten en vanaf ruim 20 meter schoot ze hard raak: 1-1.

De  Ouderkerkse vreugde duurde niet lang, want zes minuten later was het weer IJzendijke dat scoorde. Ook hier zag het er verdedigend niet goed uit.

Spirit probeerde het nog een paar keer van grote afstand, maar werd niet meer echt gevaarlijk.