Afbeelding
Foto: John Wijntjes
foto’s

Genieten van musical Jozef: ‘ook soort bijbelstudie’

Nieuws Fotoseries 2.038 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Een duidelijke boodschap, verpakt in een mooi samenspel van spelers, helpers, technici, koor en muzikanten. Zo beleefden bezoekers vrijdag en zaterdag de uitvoering van de musical ‘Jozef’ in het koor van de Grote kerk. Een initiatief van de Hervormde Gemeente Schoonhoven.

“Bij de ingebruikname van ons verenigingsgebouw De Ark, nu achttien jaar geleden, is de musical ‘De Ark van Noach’ opgevoerd. Jarenlang wilden we weer een dergelijk project opzetten, maar het kwam er niet van”, licht Dieneke Schellingerhout toe. “Vorig jaar sprak het kerkelijk thema ‘Jozef’ ons aan en besloten we om er een musical aan te verbinden.” 

Gemeenteleden gemobiliseerd
Samen met Gonny Bouter en Geerilda Verstoep is de koe bij de horens gevat en werden bijna honderd gemeenteleden gemobiliseerd om mee te doen.

In de zoektocht naar een geschikt script misten de dames een bepaalde diepgang. 

“De gehele verhaallijn is een samenspel van hoop, verbinding, gehoorzaamheid, geloof, vertrouwen, herstel en verzoening”, somt Geerilda moeiteloos op. “Daarom is er behoorlijk gesleuteld aan het script en veel tijd besteed aan de keuze en teksten van de liederen. Het slotlied ‘Toekomst vol van hoop’ is de samenvatting van de boodschap.”

Volgende musical?
Een volgende musical is wat betreft de dames zeker bespreekbaar. Voorkeur is eenmaal per vijf jaar, liefst in combinatie met het kerkelijk thema. Alledrie de initiatiefneemsters zijn het unaniem eens over het doel van een dergelijke productie:

“Je leert andere gemeenteleden kennen en maakt zo nieuwe vrienden. Door de verdieping in het verhaal is het stiekem ook een soort bijbelstudie”, besluiten ze eensgezind.

Dirk Molenaar

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden