Afbeelding
Foto: aangeleverd

Open Bloesemdagen: op de foto tussen de bloeiende fruitbomen

Nieuws 825 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Boomgaard De Lekbongerd in Schoonhoven houdt op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april Open Bloesemdagen. Het is het ideale moment om tussen de appel- en perenbomen te picknicken of fraaie (familie)foto’s te maken. 

De eigenaar van De Lekbongerd, Elize Rehorst-Anker, stelt haar boomgaard een aantal keer per jaar open voor het publiek. In het najaar om appels en peren te plukken; in het voorjaar om te genieten van de bloesem en de vliegende bijen. “Dit maakt de boomgaard komende dagen de ideale stop voor fietsers langs de Lek. We zorgen voor koffie, thee, natuurlijk onze eigen appelperensap en appelplaatcake, maar mensen mogen ook hun eigen picknick meenemen. Op vrijdag is de imker aanwezig, kijk even op de socials voor de tijden.”

Het weer is altijd een bepalende factor voor de bloeitijd én de opbrengst van de fruitbomen. Elize: “Dit jaar is de bloei drie weken eerder dan vorig jaar, vanwege de hoge temperaturen, zon en regen - groeizaam weer - van de afgelopen weken. Is het voorjaar te koud, te nat of juist te droog, dan levert de boomgaard na hard werken zo’n vierduizend flessen appelperensap op. Maar bij een normaal voorjaar en een warme zomer kan dit oplopen tot wel zevenduizend. De pruimenbomen bloeien als eerste, gevolgd door de peer en de appel. In september is het oogsttijd en worden de flessen weer gevuld.” 

Bij goed weer zijn de Open Bloesemdagen op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april tussen 10.00 en 16.30 uur. Boomgaard De Lekbongerd ligt aan de Lekdijk West 85 in Schoonhoven en is bereikbaar met de fiets tussen knooppunt 10 en 37. Voor auto’s is er beperkte parkeergelegenheid langs de dijk. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden