Afbeelding
Foto: Jeroen van Zomeren

Krimpense vrijmarkt op Koningsdag toch niet helemaal ‘vrij’

Nieuws 4.121 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De traditionele vrijmarkt op Koningsdag in Krimpen aan den IJssel, wordt dit jaar niet helemaal vrij georganiseerd. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving. De markt wordt geleid door een marktmeester. “Hierdoor zal de markt veiliger en meer geordend kunnen verlopen.”

Aanmelden voor een plek op de vrijmarkt, kan op Koningsdag bij de marktmeester vanaf 8.00 uur, geeft Cisca Snel van stichting Trouw aan Oranje aan. “De marktmeester is zichtbaar door een spandoek ‘Marktmeester’ en zit op de hoek Elckerlyc/Nachtegaalstraat ter hoogte van de container. De marktmeester zal zorgen voor toewijzing van een plek/nummer.”

Cisca Snel wijst op een aantal punten van aandacht: “Zo is het eerder innemen van een plek zonder toewijzing niet toegestaan, er is één plaats beschikbaar per adres en verkoop door handelaren en van voedsel en drinken is niet toegestaan. Aanwijzingen van de marktmeester, verkeersregelaars, bestuur en politie/handhaving dienen te worden opgevolgd.”

De markt start om 10.30 uur. Tussen 8.00 en 10.00 uur kunnen plekken worden ingericht. Eindtijd van de vrijmarkt/verkoop is om 16.00 uur. Overgebleven spullen kunnen na afloop worden weggegooid in twee grote containers. De Elckerlyc is tussen de Koekoekstraat en Nachtegaalstraat tussen 8.00 en 16.30 uur afgesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden