Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nieuwe sportzaal De Populier klaar voor opening

Nieuws 1.968 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De nieuwe sportzaal De Populier in Krimpen aan den IJssel wordt zaterdag feestelijk geopend. De nieuwe hal is de eerste stap van een groter project, waarin de gemeente ook een nieuwe basisschool bouwt. Ook op andere plekken in Krimpen komen nieuwe sportzalen.

Na de officiële opening door onderwijswethouder Wubbo Tempel om 14.00 uur, laat gymvereniging KDO een opvoering zien en zijn er voor de jeugd van 4 tot en met 15 jaar sportieve activiteiten.

De nieuwe sportzaal is ingericht met moderne materialen en aandacht voor akoestiek en duurzaamheid. Doordeweeks gaan drie Krimpense basisscholen de er gebruik van maken. In de avonden en in de weekenden houden bijvoorbeeld turnvereniging KDO, basketbalvereniging Krimpen en badmintonclub De Populier er hun sportieve activiteiten. De wensen en adviezen van zowel de scholen als de verenigingen zijn meegenomen bij de invulling van de nieuwe zaal. Zo zijn er speciale sportmaterialen beschikbaar, beschikt de zaal over flexibele tribunes en is op de eerste verdieping een ruimte gemaakt met pantry. Bezoekers kunnen vanuit deze ruimte de sportzaal goed zien.

De nieuwe sportzaal vervangt de oude, verouderde hal uit 1975. Deze wordt gesloopt en maakt plaats voor de nieuwe basisschool ‘De Groeiplaneet’, die naar verwachting gereed zal zijn vóór de zomer van 2024. De twee nieuwe gebouwen zullen met elkaar worden verbonden. Ze krijgen een gedeelde energiehuishouding en worden gezamenlijk onderhouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden