• Lucas van Eijk.
• Lucas van Eijk. Foto: Erik van Kordelaar

Fierljeppers Lucas van Eijk en Joriene Baas winnen openingswedstrijd

Sport 582 keer gelezen

REGIO • Haastrechtenaar Lucas van Eijk en Joriene Baas uit Oudewater wonnen afgelopen zaterdag in Kockengen bij de senioren de openingswedstrijd van het polsstokverspringseizoen met afstanden van respectievelijk 19.70 en 15.64 meter.

De verste sprong van de dag maakte junior Mark van der Horst uit Schoonhoven, die een afstand noteerde van 20.21 meter.

Onder zomerse omstandigheden ging het polsstokverspringseizoen spectaculair van start in het Utrechtse Kockengen. De polsstokverspringers bereiden zich de laatste jaren ’s winters goed voor en springen meteen verre afstanden. 

Verrassend

Lucas van Eijk zette in de voorronden een goede serie neer en zijn derde afstand van 19.70 meter was goed voor de winst. “Ik vond het wel verrassend dat ik won”, biecht Van Eijk op. “De afgelopen maanden heb ik me toegelegd op volleyballen bij het Bergambachtse Thor. Iedereen moet er nog inkomen. Met deze afstand win ik verderop in het seizoen echt niet meer. Het zal dus beter moeten. Nu kan ik elke maandag- en donderdagavond trainen op de polsstokaccommodatie in Vlist. De concurrentie, die wel een wintertraining achter de rug heeft, zal niet stilzitten.”

De huidige Nederlandse kampioen Erwin Timmerarends uit Bodegraven bleef steken op 19.35 meter. Meervoudig nationaal kampioen Rian Baas uit Gouda kwam tot 19.12 meter en werd derde. 

Joriene Baas uit Oudewater domineerde de damestopklasse met een sprong van 15.64 meter. Achter haar eindigden Tessa Kramer uit Amersfoort met 15.16 meter en Suzanne Mulder uit Vlist met 14.41 meter.

‘Het zat mee vandaag’

In de juniorentopklasse werd de verste sprong van de dag gemaakt door Mark van der Horst. De 19-jarige Schoonhovenaar bleef met zijn polsstok midden in het waterbassin stilstaan en klom met een pirouette om de polsstok heen naar de top van de polsstok, om te eindigen op de topafstand van 20.21 meter. “Het zat mee vandaag”, aldus Van der Horst. “In tegenstelling tot vorige seizoenen heb ik mezelf voorgenomen vooraf geen verwachting te stellen om zo ontspannen mogelijk te springen. Ik werk hard aan mijn techniek en dan komen de resultaten vanzelf.”

In deze sterk bezette categorie eindigden de Montfoorters Hidde van Dam (19.64 meter) en Harmen Timmerarends (18.71 meter) op de tweede en derde plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden