Afbeelding
Foto: aangeleverd

Dubbel kampioenschap voor Spirit JO19-1

Sport 691 keer gelezen

OUDERKERK • JO19-1 van Spirit heeft zich dit seizoen voor de tweede keer tot kampioen gekroond. Na het veroveren van de titel in de landelijke derde divisie in december, sleepte dit hoogste jeugdteam van de Ouderkerkse voetbalclub ook het kampioenschap in de tweede divisie binnen. Het kampioensduel met het Goudse Olympia werd zaterdag met 2-0 gewonnen. 

Vanaf het begin was duidelijk dat Spirit de aanval zocht, maar ondanks meerdere kansen wist ze in de eerste helft niet te scoren. Zelfs een penalty van de Ouderkerkers ging er niet in. Olympia stelde er drie doelpogingen tegenover.

Kort na rust brak Spirit de ban: Levi de Jong schoot de bal in het net en zette de stand op 1-0. De tweede helft werd gedomineerd door Spirit, terwijl Olympia nauwelijks nog op de helft van de Ouderkerkers verscheen. De ploeg liet fraaie aanvallen zien. In de 80e minuut vergrootte Levi de Jong de voorsprong tot 2-0 voor Spirit met een verwoestende uithaal.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. Aanvoerder Thijs Loeve ontving de kampioensschaal uit handen van Spirit-voorzitter Henk Lammertse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden