• Jolinda in haar trouwjurk.
• Jolinda in haar trouwjurk. Foto: Rebekka Photography

Spoorloos verdwenen: wie heeft de trouwjurk van Jolinda?

Nieuws 10.339 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Jolinda Bakker uit Krimpen aan den IJssel is haar trouwjurk kwijt na een stomerijbeurt. Wie heeft haar jurk in de kast hangen?

Een vervelend misverstand heeft er voor gezorgd dat de trouwjurk spoorloos verdwenen is. “Kort na de bruiloft in september 2023 bracht ik de jurk naar Naaiatelier Crimpenhof, een uitstekend adres waar ik al een tijdje klant ben”, vertelt Jolinda.

Stomen

Ze wilde de jurk na haar bruiloft laten stomen, net als het trouwpak van haar man Jeffrey. “Ik kreeg na inlevering een briefje mee met een nummer dat met de kleding correspondeerde. Niets aan de hand. Toen ik vervolgens de spullen op kwam halen, waren zowel het kostuum van mijn man als de trouwjurk keurig van een stoombeurt voorzien, alleen zag ik meteen dat er sprake was van een andere trouwjurk dan die ik had ingeleverd. Dit klopte niet. Ik vroeg vervolgens of ze de juiste trouwjurk voor me wilden pakken, maar die was onvindbaar. Dat was enorm balen.”

Privacy

Haar trouwjurk bleek te zijn opgehaald. “Door een mevrouw van middelbare leeftijd van wie niemand de naam wist en ook geen verdere gegevens bekend waren. Ik heb de eigenaar van het naaiatelier vervolgens gevraagd of hij via de betalingsgegevens bij de bank kon achterhalen wie de stomerijkosten voor de jurk had betaald. Daar kwam hij echter niet verder mee: de bank liet weten dat zij vanwege de privacywetgeving geen inlichtingen mocht verschaffen.”

Spoorloos

“We zijn daarna nog een paar keer langsgegaan bij het naaiatelier in winkelcentrum Crimpenhof om te weten te komen of er ontwikkelingen waren en - in een later stadium - om met de eigenaar van de zaak te praten over een vergoeding van de jurk. Hij liet ons weten het hele bedrag van de trouwjurk aan ons te willen betalen, maar kwam daar later op terug. Hij zou het met zijn verzekering opnemen, zo liet hij ons weten. Schijnbaar duurt dat proces nog voort, want een vergoeding hebben we tot nu toe niet mogen ontvangen. En minstens net zo vervelend: de jurk is nog steeds spoorloos. Ergens in de regio bevindt zich mijn trouwjurk, denk ik. Waarschijnlijk heeft iemand deze, na het afhalen bij het naaiatelier, gedachteloos in een kledingkast gehangen en er verder niet meer naar omgekeken. Op zich snap ik dat, want de verwisselde jurken hadden veel van elkaar weg. Als je er oppervlakkig naar kijkt zie je die verschillen niet direct. Toch onderscheiden ze zich wel degelijk van elkaar. Mijn witte trouwjurk was voorzien van een wat dieper decolleté, een strakke taille, een uitlopend ondergedeelte, een andere vorm van het ruggedeelte én 3D-bloemetjes met glittertjes op het bovenlijfje.”

Kledingkast

Jolinda hoopt dat veel mensen dit verhaal lezen en – wanneer ze het voorbije half jaar een trouwjurk hebben laten stomen via Naaiatelier Crimpenhof – in hun kledingkast kijken ter controle. “Wie weet ontdekken ze dan dat daar een andere trouwjurk in hangt dan ze dachten: die van mij. In dat geval kan men contact opnemen met de redactie van Het Kontakt en gaan beide bruidsjurken naar de vrouwen die ze ergens in september van het afgelopen jaar droegen.”

Misgegaan

Bij het Naaiatelier Crimpenhof is men allerminst blij met de onwelkome verwisseling. “Ook wij zitten er mee in onze maag,” zegt de eigenaar. “Het is enorm vervelend en geheel tegen onze gewoonte in dat dit zo is misgegaan. Wij bieden haar daarvoor onze welgemeende excuses voor aan. Ik hoop vurig dat de trouwjurk van mevrouw Bakker boven water komt. Zo niet dan gaan wij zorgen voor een oplossing die haar recht doet.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden