Afbeelding

Lions brouwen bier voor Stichting Blije Gift

Algemeen 269 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Lionsclub Krimpenerwaard heeft in samenwerking met Stadsbrouwerij Argentum een (bier)actie opgezet voor het goede doel: Stichting Blije Gift in Krimpen aan de Lek.

“We hebben samen met de brouwer drie moutbieren gebrouwen”, vertelt Jeroen van Hooff namens de Lionsclub. “Een Lionheart blond, goudblond en brons bier. Het zijn stevige bieren geworden, die je eigenlijk niet alleen maar op een feestelijk moment met vrienden zou moeten drinken. De 0,75 literfles leent zich daar uitstekend voor. In cadeauverpakking met de drie smaken is het een mooi relatiegeschenk. We hopen erop dat vele inwoners van de Krimpenerwaard deze actie omarmen, zodat we stichting Blije Gift blij kunnen maken met een mooie opbrengst.”

Bonnen
‘Blije Gift’ verstuurt iedere maand levensmiddelenbonnen naar gezinnen/alleenstaanden in de regio Krimpenerwaard/Rotterdam, zodat zij zelf hun maaltijden kunnen samenstellen.

Van Hooff: “Ondanks de welvaart in Nederland neemt het aantal gezinnen dat in armoede leeft toe. Naast het mooie werk van de Voedselbank bestaat er een nog grotere groep gezinnen, die net niet aan het criterium van de Voedselbank voldoen. Vaak hebben zij daardoor netto nog minder te besteden. Stichting Blije Gift heeft als doel om juist deze gezinnen in de Krimpenerwaard te helpen en daarmee de structurele armoede enigszins te verlichten.”

Wie de bieren (à 8,50 euro voor een fles van 0,75 liter) wil bestellen en daarmee het werk van Stichting Blije Gift wil steunen kan terecht op de website. De speciale cadeauverpakking met drie flessen kost 27,50 euro.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie