Afbeelding
Foto: Dirk Molenaar

Dapper Steentje: ‘Vertel me je zorgen en ik eet ze op’

Algemeen 486 keer gelezen

KRIMPENERWAARDInitiatiefneemster Marjan van Liempd van ‘Blije Steen Krimpenerwaard’ staat nu ook aan de basis van de nieuwe instagrampagina ‘Dapper_Steentje’.

Twee jaar lang heeft Marjan van Liempd, samen met haar dochter Lenthe, stenen beschilderd en ter vondeling neergelegd. Het idee ontstond toen Lenthe vaak kiezelstenen mee naar huis nam. ‘Blije Steen Krimpenerwaard’ zorgde voor een glimlach bij de vinders. 

Dapper Steentje
Marjan is trots dat zij een inspiratie is geweest voor anderen die zijn begonnen met een soortgelijk initiatief. Omdat het nieuwtje eraf is, besloot ze om het over een andere boeg te gooien. Stenen schilderen, dat blijft, maar nu voor een andere doelgroep. 

Geboren is ‘Dapper Steentje’: een zorgvriendje of talisman die geluk brengt. Het idee ontstond toen een meisje een steen mee naar huis nam als steun voor een coronatest die ze moest ondergaan. Een dapper steentje brengt in gedachten voorspoed en vreugde.

Vriendje
Afgelopen week werd de nieuwe instagrampagina ‘Dapper_Steentje’ aangemaakt. De foto’s tonen stenen die allemaal een naam hebben gekregen. Elke steen stelt dezelfde vraag: ‘Mag ik jouw vriendje zijn? Vertel me je zorgen en ik eet ze op.’

Marjan van Liempd: “Hoe leuk is het om bij het vinden je gedachten te laten gaan?”

Een kind blij maken, alleen al daaraan denken doet de maakster blozen en glimmen.

Dirk Molenaar


• Initiatiefneemster Marjan van Liempd.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden