Afbeelding

VGBK steunt actie ‘Raden in Verzet’

Algemeen 514 keer gelezen

REGIO • Gemeente Belang Krimpenerwaard dient tijdens de raadsvergadering van 16 september een motie in met als doel om -liefst unaniem- als gemeenteraad de actie ‘Raden in Verzet’ te ondersteunen.

‘Raden in verzet’ is een initiatief van de gemeenteraad van Zoetermeer. Willem Schoof, fractievoorzitter van VGBK: “Doel is om met zoveel mogelijk gemeenteraden aan het rijk, minister en Tweede Kamer duidelijk te maken dat er met ingang van dit lopende jaar structureel extra geld nodig is voor de gemeenten.”

Nader verklarend: “Gemeenten kampen met ernstige financiële tekorten doordat het rijk onvoldoende middelen verstrekt voor de jeugdzorg, met daarbij te weinig mogelijkheden om te sturen op de omvang van de taken. Daarnaast hebben gemeenten ernstige financiële tekorten doordat het rijk de eigen bijdragen voor de Wmo heeft aangepast en daarbij te weinig financiële middelen overhevelt om de tekorten op te vangen. Het rijk besteedt allerlei taken uit, maar weigert de gemeenten hiervoor financieel te compenseren.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden