CDA-raadslid Hugo Westerlaken.
CDA-raadslid Hugo Westerlaken. Foto: CDA Lopik

CDA-raadslid uit Lopik stapt op na plaatsen omstreden plaatjes in appgroep

Algemeen 3.215 keer gelezen

LOPIK • Het Lopikse CDA-raadslid Hugo Westerlaken is opgestapt nadat er omstreden WhatsApp-berichten zijn uitgekomen. 

Westerlaken (22) erkent in een statement 'een aantal domme berichten' te hebben gepost. "De mensen die ik hiermee gekwetst heb, bied ik mijn oprechte excuses aan. Ik heb spijt en neem nu de stap mijn bijdrage aan de politiek te beëindigen door per direct te stoppen met mijn werk als raadslid van Lopik."

Galg
De Telegraaf kwam woensdagochtend met het nieuws dat er in een appgroep van de JOVD, de jongerenbeweging van de VVD, plaatjes werden gedeeld van PVV-leider Wilders in een nazi-uniform en van Thierry Baudet van FvD aan een galg. CDA'er Westerlaken was in de appgroep terecht gekomen via een uitnodigingslink. 

Westerlaken: 'De Tweede Wereldoorlog was een verschrikkelijke tijd, een tijd die ik niet lichtzinnig had moeten verbinden met wat ons als mensen met elkaar verbindt of uit elkaar houdt. Ik heb dit nooit gewild en ben te ver gegaan'.

De JOVD neemt afstand van de uitingen die zijn gedaan in de appgroep. Die zou - los van de jongerenafdeling - 'ongecoördineerd en spontaan' zijn aangemaakt door enkele JOVD-congresgangers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden