• Op de plek van het ongeval werden bloemen gelegd.
• Op de plek van het ongeval werden bloemen gelegd. Foto: Floris Bakker

Verdachte dodelijk ongeval Lekkerkerk onder invloed van wiet en cocaïne

Algemeen 8.828 keer gelezen

LEKKERKERK • De 29-jarige automobilist uit Krimpen aan den IJssel die wordt verdacht van het veroorzaken van het dodelijke ongeval bij Lekkerkerk, was onder invloed van wiet en cocaïne. Dat blijkt uit het proces-verbaal van de terechtzitting.

Bij het ongeval op 23 december vorig jaar kwamen een man (29) en een vrouw (29) uit Lekkerkerk om het leven. Drie broers van het mannelijke slachtoffer raakten ernstig gewond. Aan de aanrijding op de N210 lag mogelijk een verkeersruzie ten grondslag. Die ontstond net voor de Algerabrug tussen de bestuurders van twee auto's. De verdachte achtervolgde de Volkswagen Polo met daarin vijf inzittenden. Op het stuk tussen Ouderkerk aan den IJssel en Lekkerkerk sneed hij met zijn auto de Polo af en dwong deze tot stoppen. Op het moment dat de Krimpenaar uit zijn auto stapte, knalde er een bestelbusje achterop de Polo.

De verdachte wordt roekeloos of zeer onvoorzichtig rijgedrag ten laste gelegd. Hij verschijnt woensdagochtend voor het eerst voor de Haagse rechtbank. Dit voor een zogenaamde pro-formazitting. Tijdens een dergelijke zitting wordt de voortgang van het onderzoek besproken. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden