Afbeelding

Voedselbank Krimpenerwaard stapt naar de rechter

Algemeen 1.976 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Voedselbank Krimpenerwaard start een gerechtelijke procedure tegen Voedselbank Nederland (VBN). 'We vinden dat VBN zich schuldig heeft gemaakt aan smaad en laster', stelt het bestuur.

Toelichtend: 'De afgelopen maanden zijn zwaar geweest voor ons als bestuur en vrijwilligers. Er zijn veel onjuiste beschuldigingen aan ons adres gemaakt, die onze naam en organisatie veel schade hebben toegebracht.'

VBN besloot in maart dit jaar het lidmaatschap van Voedselbank Krimpenerwaard te beëindigen. Aanleiding was 'een niet afnemende stroom ernstige klachten en het gebrek aan transparantie in de bedrijfsvoering en verantwoording hierover.'

Dit leidde tot een interne beroepsprocedure tussen beide partijen, maar die was volgens Voedselbank Krimpenerwaard 'niet transparant en eerlijk'. 'De beslissing tot royement was gebaseerd op anonieme getuigen. Het was onmogelijk om ons daartegen te verweren. Het is nu aan de rechter om duidelijkheid te verschaffen'.

Het bestuur zou ook bedreigd worden. 'We worden lastiggevallen door anonieme figuren. Zij vinden het nodig om ons op dwingende wijze te eisen om te stoppen met onze activiteiten. Daar zullen wij natuurlijk nooit voor zwichten. Het kost misschien iets meer moeite, maar wij bedienen onze cliënten nog steeds van een voedselpakket zoals dat we dat de afgelopen tien jaar ook al hebben gedaan'.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden