Afbeelding

Aanhouding voor overval op bejaard Krimpens echtpaar

112 658 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De politie heeft woensdag een 19-jarige jongen uit Gouda aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval op een bejaard echtpaar uit Krimpen aan den IJssel. Er wordt nog gezocht naar een tweede verdachte. 

Twee mannen stonden dinsdagavond 26 februari voor het huis van het echtpaar aan de Vinkenstraat. Eén van hen klopte op het raam en zei een brief te hebben voor de bewoner. Het slachtoffer opende de deur en werd meteen door de man tegen zijn keel geslagen waardoor hij achterover viel. Er volgde een worsteling waarbij de dader de mond van het slachtoffer dicht drukte zodat hij niet kon gillen. Ook gaf de dader de oude man vier of vijf vuistslagen tegen het hoofd. 

Een tweede dader liep tijdens de worsteling naar de kelder om papieren uit een kluis te pakken om er vervolgens vandoor te gaan. De 82-jarige vrouw van het slachtoffer was ook in de woning. Zij bleef ongedeerd en heeft niets gemerkt van de overval.

Wie nog informatie heeft over de overval aan de Vinkenstraat kan de politie bellen via: 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden