• De Parkzoom in Krimpen aan den IJssel.
• De Parkzoom in Krimpen aan den IJssel.

'Minder omzet door lange afsluiting'

Algemeen 147 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De maandenlange afsluiting van de Parkzoom in Krimpen aan den IJssel gaat ondernemers daar omzet kosten. Fractievoorzitter Kirsten Jaarsma van Stem van Krimpen wil daarom van het college weten of de periode van werkzaamheden niet korter kan.

De afsluiting voor al het wegverkeer staat gepland voor 5 september en duurt naar verwachting tot april volgend jaar. In die tijd wordt de 50 jaar oude riolering vervangen en krijgt de Parkzoom nieuwe bestrating. De eerste fase van het project vond begin dit jaar plaats en duurde toen al 3,5 maand. Jaarsma werd benaderd door winkeliers die verbijsterd zijn over de duur van de werkzaamheden in de tweede fase. "De winkeliers gaven aan dat de afsluiting eerder dit jaar al aantoonbaar verlies van omzet hebben veroorzaakt", aldus Jaarsma. "Via de gemeentelijke website en Facebook kwamen de winkeliers erachter dat er sprake is van een periode van maar liefst acht maanden. Dus met de periode eerder dit jaar erbij opgeteld gaat de straat bijna een jaar dicht."

Slordig
Jaarsma kan zich de zorgen van de winkeliers goed voorstellen. "Uit gesprekken met de winkeliers blijkt dat zij minder omzet draaiden tijdens de afsluiting eerder dit jaar, en nu komen er nog eens acht maanden bij waarin de winkelpanden minder goed bereikbaar zijn." Dat de winkeliers schriftelijk niet zijn geïnformeerd, vindt Jaarsma 'slordig'. Ze heeft nu namens haar fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college over de geplande afsluiting. "Het kan toch niet de bedoeling zijn dat door de wegwerkzaamheden - hoe noodzakelijk ook - deze hardwerkende ondernemers zakelijk gezien de nek wordt omgedraaid." Wethouder Marco Oosterwijk, die vanwege de vakantie van verantwoordelijk bestuurder Gerrit Boudesteijn een reactie geeft, snapt de zorgen van de ondernemers. "Het is inderdaad een hele lange periode, maar de Parkzoom is ook een hele lange straat." Hij wijst erop dat de winkels gedurende de afsluiting van beide zijden bereikbaar blijven. "Dat neemt niet weg dat dit alles voor winkeliers ingrijpend is. Als college willen we daarom onderzoeken of het werk niet wat sneller kan worden afgerond."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie