Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Zaltbommel krijgt een binnenstadsmanager

Algemeen 402 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Jan van Zanten uit Bruchem is door het Binnenstadsfonds Zaltbommel aangesteld als de eerste binnenstadsmanager van Zaltbommel.

"We zijn tot de conclusie gekomen dat we een binnenstadsmanager nodig hebben om daadkracht te hebben", zegt voorzitter Huibert van der Ven van het Binnenstadsfonds. "Iemand die betrokken partijen enthousiasmeert, knelpunten signaleert en zorg voor wisselwerking tussen diverse projecten. Een echte aanjager. Met Jan van Zanten denken we een goede binnenstadsmanager in huis te halen."

Coördineren van projecten

Van Zanten werkt als zelfstandig projectmanager in opdracht van de stichting Binnenstadsfonds. Hij gaat actie aan de slag met het initiëren en coördineren van projecten, ondersteunt bij het uitwerken en op elkaar afstemmen van alle initiatieven en zet zich in voor het bevorderen van de samenwerking.

Koopzondagen

Hij richt zich onder andere op de onderwerpen parkeren, invulling van de koopzondagen, maar ook zaken als sfeer, communicatie en leegstand.

Samenwerken

De nieuwe binnenstadsmanager wil de komende tijd zoveel mogelijk ondernemers spreken. "Hoe zien zij hun eigen toekomst en die van de binnenstad", wil hij van ze weten. "En wat kunnen we doen om het hier aantrekkelijker te maken? In mijn eentje met een paar uur per week, want meer budget is er momenteel niet beschikbaar, kan ik niets. Ik wil partijen met elkaar verbinden. Zaltbommel is een prachtige vestingstad met specifieke kwaliteiten. Die kunnen we versterken door heel effectief samen te werken. Daarom zeg ik: doe mee, want er liggen genoeg kansen om er samen een nog gezelligere binnenstad van te maken en meer bezoekers te trekken.

Het Binnenstadsfonds is vorig jaar opgericht en wordt gefinancierd door 'reclamebelasting', die alle ondernemers in de binnenstad gezamenlijk opbrengen. Het fonds presenteerde in het voorjaar een 'Ambitieplan'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De kaart met daarop de windturbines ingetekend.
Nieuw plan voor twee windturbines: één in Gorinchem-Noord, één net over de gemeentegrens in Molenlanden Nieuws 5 uur geleden
• Impressie van het 'nieuwe' gemeentehuis in Leerdam.
Verbouwing gemeentehuis in Leerdam gaat door, ondanks verhitte discussie over opgelopen kosten Nieuws 23 uur geleden
• Het onderzoek ging afgelopen nacht al van start.
Buurt geschrokken en gespannen na aanslag woning Oud-Alblas: 'Wat als dit net zo gaat als bij de loodgieter in Vlaardingen?' Nieuws 29 apr, 10:44

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden