Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Toiletpapier gemaakt van bamboe dat biologisch afbreekbaar is

Algemeen 503 keer gelezen

Realiseer je je dat de gemiddelde persoon in Noord-Amerika jaarlijks ongeveer 20 pond toiletpapier gebruikt? Dat zijn veel bomen! Heb je gehoord dat er elk jaar ongeveer 38 miljoen bomen worden gekapt voor de productie van toiletpapier? Veroorzaakt jouw gedrag meer ontbossing of minder ontbossing? 

We weten allemaal dat onze acties gevolgen hebben. Door ontbossing en ontbossing is het gebruik van wegwerp toiletpapier een groot probleem. We kunnen er echter allemaal aan werken om deze trend te keren door bewuste keuzes te maken. Ons gedrag veranderen is niet zo moeilijk als we denken. Het vergt alleen wat tijd, geduld en kennis. Daarom zijn we hier. In dit artikel bespreken we waarom biologisch afbreekbaar toiletpapier belangrijk is en waarom bamboe de beste keuze is. Met biologisch afbreekbaar toiletpapier van bamboe kan je een verschil maken. 

De voordelen
De meesten van ons weten niet dat toiletpapier van bomen wordt gemaakt en dat bomen in ons dagelijks leven uit de aarde groeien. Bijgevolg gebruiken we een artikel dat na gebruik in ons dagelijks leven niet terugkeert naar de aarde. In plaats daarvan belandt het op stortplaatsen en uiteindelijk in onze waterwegen, omdat het niet biologisch kan worden afgebroken. Omdat biologisch afbreekbaar toiletpapier wordt gemaakt van natuurlijke materialen die afbreken en terugkeren naar de aarde, is het gebruik ervan cruciaal. Een kleine maar belangrijke manier om de planeet te helpen is over te schakelen van niet-biologisch afbreekbaar naar biologisch afbreekbaar toiletpapier. We kunnen allemaal helpen door de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat en de vraag naar houtpulp en schadelijke chemicaliën voor de productie van papier te verminderen.

Waarom bamboe
Bamboe is een snelgroeiend materiaal dat om de drie jaar kan worden geoogst. Bamboe is een milieuvriendelijke keuze voor papier omdat het minder chemicaliën, minder water en minder land gebruikt dan pijnbomen. Door zijn snelle groei kan bamboe elk jaar worden geoogst in plaats van om de tien jaar. Bamboe kan jaarlijks worden geoogst en gebruikt om papier te maken zonder ons milieu te schaden. Bamboe is ook een prima bron van biologisch afbreekbaar toiletpapier omdat het snel groeit, een wortelstelsel heeft dat vocht in de bodem houdt, en van nature bestand is tegen ongedierte. Dit betekent dat pesticiden en andere chemicaliën die waterbronnen kunnen vervuilen en mensen kunnen schaden, niet nodig zijn voor bamboepapier. Bovendien is bamboe van nature wit, zodat er geen schadelijke kleurstoffen nodig zijn. Daardoor is biologisch afbreekbaar toiletpapier de ideale keuze. Bezoek The Good Roll om meer te weten te komen over biologisch afbreekbaar toiletpapier. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Inwoners van Vijfheerenlanden kunnen alleen nog in Vianen een nieuw paspoort of rijbewijs aanvragen Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Fietsster (82) uit Alblasserdam gewond in Nieuw-Lekkerland 112 7 uur geleden
• Leerlingen van De Bron werkten ook mee aan de Dodenherdenking in Molenaarsgraaf.
Leerlingen interviewen inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog met video's 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden