Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Hardinxveld-Giessendam formeel toegetreden tot Drechtsteden

2 jan, 09:00 Algemeen 424 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Hardinxveld-Giessendam maakt sinds dinsdag officieel deel uit van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden (GRD) en het Drechtstedennetwerk.

De samenwerking moet de Drechtsteden meer slagkracht op bestuurlijk en uitvoeringsniveau geven. Samen vormen ze een stedelijk gebied met 288.000 inwoners dat qua omvang vergelijkbaar is met een stad zoals Utrecht. 'De toetreding heeft ook toegevoegde waarde voor de regionale economie en arbeidsmarkt doordat er gedacht wordt vanuit een gezamenlijk belang', meldt het Drechtstedennetwerk in een persbericht.

Vruchtbare samenwerking
Burgemeester Dirk Heijkoop: "Het is zover, de invlechting is voltooid. Ik ben trots op de gemeente Hardinxveld-Giessendam en de Drechtsteden. We hebben een goed fundament gelegd voor een vruchtbare samenwerking."

Besparing
Het samenwerken levert volgens de Drechtsteden schaalvoordelen op voor alle deelnemende gemeenten. Wethouder Peter Verheij: "Dat komt onder meer doordat we gezamenlijk bedrijfsvoeringstaken uitvoeren en diensten van de sociale dienst delen. Maar we stellen ook gezamenlijk beleid vast. Een mooi recent voorbeeld is de groeiagenda waarin zaken staan benoemd op het gebied van bereikbaarheid en (aantrekkelijk) wonen. Door hierin gezamenlijk op te treden, hebben we meer slagkracht."

Verandering
Voor de meeste inwoners verandert er weinig, omdat het regelen van zaken als een nieuw rijbewijs of paspoort via het gemeentehuis blijft verlopen. Cliënten van de sociale dienst en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ondervinden wel verandering. 'Hierover zijn zij persoonlijk geïnformeerd.'

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie