(foto: Rick den Besten)
(foto: Rick den Besten)

Mooier Met Merel Mode naar winkelcentrum Oranjeplein

Algemeen 2.875 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Mooier Met Merel Mode verhuist van de Voorstraat naar winkelcentrum Oranjeplein. Vrijdag 7 april (10:00-20:00 uur) en zaterdag 8 april (10:00-16:00 uur) houdt Merel van der Waal open huis.

Merel van der Waal begon haar boetiek en modeshows in 2013 boven Olympia, de sportstudio die ze samen met haar man Jaap runt. In september 2016 volgde de verhuizing naar de Voorstraat. "Een mooie plek met een ruime parkeerplaats pal voor de deur", zegt Merel, daarmee implicerend dat een snel vertrek niet voor de hand lag, maar dat dingen soms anders lopen dan gepland. "We wilden kijken of het zou aanslaan, of Groot-Ammers het leuk zou vinden."

Booming
Nou, daar was ze al rap achter. "Het werd bijna booming", lacht Merel. En toen klopte Tanja Driessen van Liesveld Bindsters bij haar aan. Of ze naar het Oranjeplein wilde komen. 'We willen je daar graag hebben'. Merel: "We waren amper klaar met verbouwen en hadden net het ritme te pakken..."

Er volgde intensief overleg thuis. Na een maand werd de knoop doorgehakt. "Het voelt als: buurmans grond komt maar één keer te koop. En dan is het ook nog eens de beste plek van het winkelcentrum", verklaart Merel van der Waal haar uiteindelijke keuze. "Ik ga voor mijn passie. Kansen in het leven moet je pakken, toch? De mode is en blijft mijn hobby en dit kan ik tot met 67e volhouden."

Drie paskamers
De winkeloppervlakte gaat van 23 naar 60 vierkante meter, met drie paskamers. En ruimte voor het sociale aspect. De pot thee staat voortaan op tafel te dampen. "Ik heb er erg veel zin in en ik ben supertrots op het eindresultaat", toont Merel van der Waal zich enthousiast. "Met dank aan onze schoonzoon Nick Trip. Hij is met zijn timmerwerk een genie." Het resultaat is er naar, met onder meer een 'zwevend' houten plafond en een broekentafel die ophangt aan een stoere ketting.

Filosofie verandert niet
Mooier Met Merel Mode wordt dus groter (Ciska Rekoert komt het team versterken), de locatie is nieuw, maar de filosofie zal niet veranderen. "Betaalbare basiskledingstukken die je kunt combineren, dat is onze kracht. En geen grote hoeveelheden, want we willen niet dat het hele dorp in hetzelfde loopt. Daarom kopen we wekelijks nieuwe kleding in."

Dat slaat aan, want niet alleen de vrouw uit de polder weet de boetiek te vinden. "We hebben inmiddels ook vaste klanten uit plaatsen als Bergambacht, Schoonhoven, Sliedrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht."

Merel wil binnenkort wel merken gaan voeren, zoals G-MAXX en Fabulous Fabs (schoenen).

"Bij de vorige opening zei ik dat ik dat ik vrouwen graag enigszins uit hun comfortzone wil halen. Dat is gelukt. Ze zijn meer kleur gaan dragen. Waarbij we overigens elke klant in haar waarde laten."

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wouter Kolff.
Wouter Kolff is de beoogde nieuwe commissaris van de Koning van Zuid-Holland Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Inwoners van Vijfheerenlanden kunnen alleen nog in Vianen een nieuw paspoort of rijbewijs aanvragen Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Fietsster (82) uit Alblasserdam gewond in Nieuw-Lekkerland 112 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden