• Quinty Ton tijdens een wedstrijd eerder dit jaar.
• Quinty Ton tijdens een wedstrijd eerder dit jaar. Foto: Cor Vos

Knappe zevende plaats voor Quinty Ton in loodzware Vlaamse openingsklassieker

Sport 923 keer gelezen

GELDERMALSEN/NINOVE • Wielrenster Quinty Ton uit Geldermalsen werd door haar ploeg Liv Racing TeqFind dit weekend als vervanger opgeroepen voor de Omloop het Nieuwsblad. Ze stelde niet teleur in koersomstandigheden waar ze normaal niet op haar sterkst is. In de groep achter winnares Lotte Kopecky sprintte ze naar een zevende plaats.

De ogen waren tijdens deze Vlaamse klassieker gericht op een andere Nederlandse renster: Annemiek van Vleuten. Maar de wereldkampioen kwam er mede door materiaalpech in de finale niet aan toe om mee te strijden voor de overwinning. De Liv ploeg van Quinty Ton leek Italiaanse sprinter Barbieri uit te willen spelen deze wedstrijd, maar ook zij kwam er niet aan te pas tijdens de koers. 

‘Nog hoger niveau’

Voor de Molenberg leek het er even op dat Ton de slag zou missen. "Ik was even teleurgesteld maar kon terugkomen." Op de Kapelmuur ging ze als enige van haar ploeg mee in de groep achter de ontsnapte Kopecky. Lotte Kopecky, de Belgische hoop viel aan op de Bosberg en kon daarna aan een lange solo beginnen. “Het vrouwenwielrennen is naar een nog hoger niveau getild”, zei commentator Roxanne Kneteman bij de NOS. En in dat geweld hield Ton zich ogenschijnlijk makkelijk staande in een groep die jacht maakte op de koploopster. 

Spinten in de achtervolgende groep

Ton kon toekijken hoe de andere ploegen de achtervolging organiseerden. Kopecky haalde het tot de eindstreep en voor de groep van Ton werd het sprinten om de overgebleven podiumplaatsen. Helaas kon Ton het wiel van Lorena Wiebes, die naar de tweede plek sprintte, net niet houden maar ze kan tevreden zijn met een zevende plek. "Ik ging de sprint net iets te laat aan, toch heb ik mezelf verrast want een uitslag zoals deze niet verwacht. Ik moest erin komen maar dit smaakt naar meer", blikt Quinty Ton kort na de finish terug. Het was de eerste top-10 finish voor de 24-jarige wielrenster uit Geldermalsen in een WorldTour wedstrijd. 

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie