• Het complex van GVV aan de Randweg in Geldermalsen.
• Het complex van GVV aan de Randweg in Geldermalsen. Foto: Aangeleverd

Voetbalvereniging GVV: ‘Creatief investeren in de toekomst’

Sport 593 keer gelezen

GELDERMALSEN • Voetbalvereniging GVV uit Geldermalsen was druk met energiebesparende maatregelen voordat het een actueel thema werd. Ook omdat voorzitter Sean Buitenhuis verduurzamen als een kans voor een sluitende begroting zag.

Toen Sean drie jaar geleden aantrad als voorzitter keek hij als eerste naar de cijfers. “Niet de ledenaantallen of de resultaten van het eerste elftal maar de begroting.” Hij wilde de vereniging graag financieel sterk maken om vervolgens aan de toekomst te kunnen gaan werken. “Ik heb altijd bij de club gevoetbald en mijn vriendengroep bestaat nog steeds uit oud-ploeggenoten. Ik ken de cultuur van de club maar snapte ook dat we het bedrijfsmatiger aan moesten pakken.” 

Met het ontstaan van fusiegemeente West Betuwe werd Sean uitgenodigd op het gemeentehuis. Daar werd al snel de vraag gesteld of en met wie GVV eventueel zou kunnen fuseren. “Een fusie kwam niet in mijn plannen voor, maar dan moet je de gemeente wel laten zien dat je bestaansrecht hebt.” 

Resultaten direct zichtbaar
Het nog grotendeels uit asbest bestaande dak werd met een gemeentelijke regeling gesaneerd en gebruikt voor zonnepanelen. En toen de resultaten direct zichtbaar werden in het uitgavenpatroon werd het een sport om nog meer maatregelen op verduurzaming door te voeren. De kantine werd afgesloten van het gas.

“Door slim gebruik te maken van subsidies en de inzet van onze vaste groep vrijwilligers en betrokken sponsors bleek van alles mogelijk”, zegt Sean trots. Minder uitgaven bleek goed voor de begroting maar was ook een moment om naar de inkomsten te kijken. 

“Daar gaan we nu mee aan de slag. We zagen de barinkomsten teruglopen en moeten ons dan afvragen hoe dat komt. En er vervolgens iets tegenover zetten.” 

“Weer trots zijn, en vrienden maken’
Inmiddels worden er positieve resultaten geboekt, op het gebied van de financiën dan. Het eerste elftal zit vol talent maar heeft het zwaar in de competitie. Maar de voorzitter ligt er niet wakker van: “Ik lag wel wakker van het feit dat er grote gaten vielen in onze jeugdafdeling, zonder aanwas sowieso geen eerste elftal is mijn gedachte dan. Leden moeten weer trots zijn om voor GVV te voetballen en dat moeten we uitstralen. Ik gun onze jeugdleden een tijd zoals ik die beleeft heb, met vrienden en onvergetelijke momenten.”

De periode van Sean als voorzitter loopt af. Met een jong gezin en een drukke baan twijfelt hij net als veel andere vrijwilligers over het voortzetten van zijn rol binnen de vereniging. “Maar met zoveel mooie ontwikkelingen en de mensen om mij heen kan ik niet stoppen. Het geeft veel energie.”

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beweegroutes met QR-codes in Meteren en Asperen Algemeen 23 mrt., 17:40
Afbeelding
'Voluit Leven' met mindfulness cursus start in Rivierenland Algemeen 23 mrt., 15:06
Afbeelding
Schrijver Steven Verhorst uit Heukelum: 'Het borrelt in mijn hoofd altijd van de ideeën en die moeten eruit' Algemeen 23 mrt., 13:00