Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De Run Boys Beesd hebben het weer gedaan!

Sport 171 keer gelezen

BEESD • 2 & 3 oktober was het zo ver voor de Run Boys Beesd, de 30ste editie van de Roparun in aangepaste vorm. Het team startte op 2 oktober 13.55u in Heerlen, het begin van een mooie en zwarte tocht van 310 km.

RBB

De Bike Boys Beesd fietsen normaal op de zaterdagmiddag,. Voor de Roparun hebben ze hun sportactiviteiten verlegd van het fietsen naar het lopen en hun naam speciaal aangepast naar ; De Run Boys Beesd.

De Roparun

De Roparun is normaal een estafetteloop van meer dan 500 km vanuit Parijs of Bremen naar Rotterdam. In team verband leveren de verschillende teams een sportieve bijdrage om geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Door corona vond de Roparun dit jaar in een aangepaste versie plaats in Limburg in het weekend van 2 & 3 oktober.

Dag 1 zaterdag 2 oktober

Om 13.55u was het dan zo ver ; de start voor team 44 Run Boys Beesd Met een stralend zonnetje vertrok het eerste team om de 1e etappe te volbrengen. Het zonnetje verdween achter al snel en de voorspelde regen kwam naar beneden. Bij Venlo was de eerste wissel en mocht het 2e team starten voor hun etappe, die in het donker begon. De gehele nacht bleef het regenen, zodat de teams geregeld de natte kleding moesten vervangen voor droge kleren. De teams waren dan ook blij dat ze bij het ochtendgloren Stein nog vol goede moed bereikten.

Dag 2 zondag 3 oktober

Na 200 kilometers en geen nachtrust worden de teamleden toch vermoeid. De fysieke inspanning en de regen gaan hun tol eisen. Maar de finish lonkt. Na nog 100 kilometer door de heuvels van Zuid-Limburg komen ze uiteindelijk rond 16.30 uur aan bij de finish, waar ze enthousiast worden ontvangen door de overige teams. Snel iets warms aantrekken en bij een biertje in de feesttent worden sterkste verhalen gedeeld met de overige 25 team-leden.

Opbrengst

Zondagavond 3 oktober is er bekend gemaakt dat tijdens de Roparun 2021 ruim 2 miljoen euro is opgehaald voor alle goede doelen. Dit is een presentatie waar alle deelnemers van de Roparun trots op mogen zijn. De Run Boys Beesd hebben als team maar liefst € 14.769 opgehaald voor de Roparun. Dit hadden zij nooit kunnen doen zonder de sponsoren en iedereen die het team heeft gesteund voor en tijdens de Roparun. Iedereen enorm bedankt!

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie