• Op de klimaatexpo in Houten.
• Op de klimaatexpo in Houten. Foto: Aangeleverd

Junior klimaatburgemeesters krijgen aandacht op Klimaatexpo

Nieuws 674 keer gelezen

HERWIJNEN/HOUTEN • Op de Klimaatexpo in Houten hebben twee junior klimaatburgemeesters uit Asperen hun 3D ontworpen koelteplekken gepresenteerd. 

Ze hebben een wedstrijd gewonnen, waarbij ze in Minecraft de ‘coolste koelteplekken’ hebben ontworpen. Hun ontwerpen bevatten een fontijn, een zwemvijver en een schaduwrijk klimparcours.

De wedstrijd is georganiseerd door ‘klimaatburgemeester’ Willemijn Simon van Leeuwen. Zij is directeur van GeoFort waar bezoekers alles rondom de toekomst van de planeet aarde beleven. Willemijn, benadrukt het belang van het betrekken van jongeren: “Wij willen jongeren laten ervaren dat ze aan de slag kunnen in hun eigen omgeving. Het is inspirerend om te zien hoe jongeren hun creativiteit en betrokkenheid tonen bij het vinden van oplossingen voor de klimaatcrisis. Door hun ideeën te presenteren tijdens de Klimaatexpo, vestigen we de aandacht op het belang van lokale actie en samenwerking tussen gemeenten en jongeren.”

Kyara Hoogendoorn en Phäedra Slob van de Open Poort uit Asperen wonnen met hun ontwerp een prijs. Zij zijn heel enthousiast: “Het was echt gaaf om de Minecraft-ontwerpen te maken en we hopen dat onze Minecraft-werelden een verschil kunnen maken in de echte wereld!”. Ze presenteerden hun ontwerpen aan diverse gemeenten op de Klimaatexpo. Er waren vijf gemeenten enthousiast om te bekijken of de ontwerpen gerealiseerd kunnen worden waaronder de gemeente West Betuwe. Dit krijgt dus nog een vervolg.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden