• Alle finalisten van de 'Miss Diversity' verkiezing met Julianne van Aalsburg als derde van links.
• Alle finalisten van de 'Miss Diversity' verkiezing met Julianne van Aalsburg als derde van links. Foto: lisaveerkampfotografie

Julianne strijdt tegen pesten met haar ‘Miss Diversity’ deelname

Nieuws 2.841 keer gelezen

ASPEREN • Julianne van Aalsburg (24) is één van de deelnemers aan de ‘Miss Diversity’ verkiezingen. “Ik werd vroeger veel gepest en wil hier met mijn deelname aan de verkiezingen, aandacht aan geven.”

De ‘Miss Diversity’ verkiezingen draaien om diversiteit. Deelnemers mogen hun eigen verhaal delen, of een onderwerp kiezen waar ze aandacht voor willen vragen.

Tot 2 mei kunnen mensen via SMS een stem uitbrengen op hun favoriete miss, hier komt een ‘miss popularity’ uit. Deze stemmen tellen mee voor de uiteindelijke puntentelling. 

Op 3 mei de finale in Baarn. Op deze dag bewijzen de deelnemers zich door bijvoorbeeld met galakleding en badkleding over de catwalk te lopen. Er zijn ook dansvoorstellingen. 

Na de voorstellingen kiest de jury drie deelnemers uit die hun statement mogen uitbrengen. In het geval van Julianne zou dit pesten en zelfwaardering zijn. De deelnemers zamelen ook geld in voor Kika. 

“Ik werk zelf op een buitenschoolse opvang (BSO), hier geef ik speciale lessen over pesten. Laatst maakte ik met de kinderen ‘happystones’. Dit zijn stenen die versierd worden en waar de kinderen een compliment op schrijven voor een ander kind. Als een kind zo’n steen kreeg, bloeide het helemaal op. Ik vind dit zo mooi om te zien.” 

“Als kind kreeg ik een keer een uitnodiging voor een feestje, de uitnodiging werd afgepakt en voor mijn ogen verscheurd. Ik weet nog steeds hoe ik mij op dat moment voelde en ik zou graag willen dat andere kinderen zoiets nooit hoeven mee te maken.”
“In de lessen die ik geef over pesten, besteed ik ook veel aandacht aan zelfwaardering. Ik geef kinderen mee dat zij uniek zijn, je bent wie je bent, en wees daar gelukkig mee.”


Foto: lisaveerkampfotografie

“Dankzij de ‘Miss Diversity’ verkiezingen durf ik open te zijn over mijn verleden. Daarnaast heb ik meer zelfwaardering gekregen en sta ik positiever in het leven. Afgelopen week heb ik mijn verhaal online gedeeld en hier kwamen zoveel mooie en positieve reacties op. Daarom wil ik kinderen die gepest worden ook stimuleren om open te zijn over hun situatie en als het moet gewoon naar hun juf of meester te stappen.”

Na de ‘Miss Diversity’ verkiezingen hoopt Julianne door te gaan met het lesgeven over pesten. Zij wil hierbij langs gaan op scholen en vertellen over haar ervaring. Ook wil zij meer bewustzijn bij kinderen te creëren.

Anne Ruth den Hertog

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden