Afbeelding

Cliënt vertelt over haar ervaring bij de sociaal raadsvrouw van West Betuwe

Nieuws 648 keer gelezen

WAARDENBURG • Sinds juli heeft West Betuwe een sociaal raadsvrouw: Martine Bronk. Bronk zit er nog geen jaar, maar heeft al meerdere cliënten goed kunnen helpen. Zo ook de familie Van Dalen.

*Familie Van Dalen is een gefingeerde naam, de echte naam is bekend bij de redactie.

Mevrouw van Dalen heeft altijd gewerkt, totdat ze ziek werd. Ze kreeg 60 procent uitgekeerd. Door het grote verschil aan inkomen begon ze schulden op te bouwen. “Het begint bij een kleine schuld, maar hoe langer je die niet kan betalen, hoe hoger die wordt. Door de hoge schulden werden wij aan een bewindvoerder van de schuldhulpverlener verbonden.”

Voordat wij Martine Bronk leerden kennen was het bewolkt, het was altijd een strijd, we bleven tegen muren aanlopen. Nu schijnt de zon, wij zijn een stuk vrijer.

Het doel van een bewindvoerder is dat schulden in kaart worden gebracht en dat de schulden ook worden afbetaald. “De bewindvoerder kreeg al onze rekeningen, zij had als het ware de macht over ons. Wij konden niet meer zelf bepalen hoeveel we in de week uit mochten geven.”
Na drie jaar in de schulden te hebben gezeten, kwam familie Van Dalen uit hun schulden. De schulden waren weg, maar de bewindvoerder bleef. “Wij hadden gezien dat er fouten waren gemaakt door de bewindvoerder met betrekking tot het betalen van teveel belasting. Daarnaast liep het contact tussen ons en de bewindvoerder erg stroef. Ook wilden wij gewoon weer zelf kunnen bepalen hoe en waar wij ons geld aan uitgaven.”

“Wij zijn naar het juridisch loket geweest en hebben op meerdere manieren geprobeerd om van onze bewindvoerder af te komen. Dit bleek erg moeilijk, totdat iemand ons naar Martine Bronk, de sociale raadsvrouw van West Betuwe, doorverwees. Wij konden snel bij haar terecht en na één gesprek wist Bronk wat er moest gebeuren.” Bronk stuurde één brief waarin zij de fouten van de bewindvoerder vermeldde en de bekwaamheid van familie Van Dalen duidelijk maakte. “Er is geen rechter bij aan te pas gekomen, het was zo geregeld.”

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden