• Vrijwilligers staan klaar om corsoclub Geldermalsen te helpen tijdens NLdoet.
• Vrijwilligers staan klaar om corsoclub Geldermalsen te helpen tijdens NLdoet. Foto: Aangeleverd

NLdoet bij Corsoclub Geldermalsen

Nieuws Fotoseries 1.168 keer gelezen

GELDERMALSEN • Vrijwilligers steken hun handen uit de mouwen tijdens NLdoet, georganiseerd door het Oranjefonds. In Geldermalsen waren er zo’n tien activiteiten te vinden tijdens het grote landelijke vrijwilligersevenement op 15 en 16 maart. Bij Stichting Corsoclub Geldermalsen waren ook een aantal vrijwilligers hard aan het werk. 

Er waren afgelopen zaterdag tussen 10:00 en 14:00 uur zo’n vijftien vrijwilligers binnen en buiten bezig. De scouting was ook van de partij. De buitenterreinen van de corsoclub moesten worden schoongemaakt. Er werden bramenstruiken weggemaaid en dakgoten schoongemaakt. 

Gratis restjes lijm en piepschuim

De hal werd geveegd en er werden restjes kitlijm van bedrijven netjes gesorteerd en opgeborgen. “Die lijm is eigenlijk over de datum en moeten van de leveranciers worden weggegooid, maar wij kunnen het nog goed gebruiken”, vertellen vrijwilligers Linda en Monique. 

Buiten staan ook nog platen piepschuim. “We moeten ze wel even schoonmaken, maar dan kunnen we deze gratis gebruiken voor de wagens.”

Klaar voor het corso

Als alles opgeknapt is kan men binnenkort beginnen met het maken van de corsowagen. Op 5 april zal het ontwerp en de naam voor de corsowagen bekend gemaakt worden. 

“We zijn meestal één van de laatste die het ontwerp bekend maken, we proberen de mensen te verrassen. We hebben ook wel eens gehad dat men een gedeelte van ons idee ging gebruiken en dat willen we nu voorkomen.” 

De corsoclub kan nog veel extra handjes gebruiken bij de bouw van de wagen.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden