• Esther Doornik speelt de mariba.
• Esther Doornik speelt de mariba. Foto: Esther de Bruijn

Topmusici van Hout&Snaren in Heesseltse kerkje

Nieuws 1.103 keer gelezen

HEESSELT • Topmusici van Hout&Snaren zijn te zien in het Heesseltse kerkje op zondag 8 oktober van 16.00-17.00 uur. 

Het is behoorlijk fysiek om de marimba te bespelen, een aan de xylofoon verwant instrument met houten staven. Dat doet Esther Doornik zondagmiddag 8 oktober in Heesselt. Ze is slagwerker bij het Radio Filharmonisch orkest. Samen met collega Annemieke Ijzerman op harp vormt ze het duo Hout&Snaren.

Muzikale reis door de geschiedenis

De twee topmusici gaan deze herfstmiddag op een muzikale reis door de geschiedenis. Zij spelen van Bach tot Philip Glass en van Haydn tot Wiener. Ze sluiten af met een fragment uit de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Eerder al trad Esther Doornink met een collega musicus op in de Heesseltse kerk met het hele stuk.

Een concert waar nog lang over werd nagepraat. Beide musici spelen al jaren kamermuziek in wisselende bezettingen en worden regelmatig gevraagd voor andere orkesten. Annemieke speelt ook in buitenlandse symfonieorkesten. De verwachtingen zijn hooggespannen. 

Te zien in Heesseltse kerkje

Dit concert van duo Hout&Snaren door twee professionele steengoede musici belooft een unieke gebeurtenis te worden. Te zien in het Heesseltse kerkje op zondag 8 oktober van 16.00 – 17.00 uur. Reserveren via info@kerkheesselt.nl.

Elly van Kuilenburg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app