Afbeelding
Foto: Steph.fotografeert

Mienke van Alphen: ‘Dag van de Zorg of de Dag van de Verpleging?’

Nieuws 962 keer gelezen

RUMPT • Lange tijd werd er op 12 mei de dag van de verpleging gehouden. Maar in 2020 kwam daar verandering in en werd het de Dag van de Zorg.  Er was veel verontwaardiging want veel mensen vonden de ‘Dag van de Zorg’ te breed en te weinig recht doen aan de belangrijke rol van de verpleging. 

Florence Nigtingale, aan wiens verjaardag we op 12 mei deze dag te danken hebben, was tenslotte verpleegkundige en geen verzorgende. Verpleging of verzorging? 

Rolstoelgebonden

Ik, Mienke van Alphen geboren in 1992, weet als geen ander hoe belangrijk goede zorg is. Ik zeg expliciet zorg en niet verpleging want ik ben geen patiënt. Bij de geboorte heb ik een hersenbeschadiging opgelopen en hierdoor ben ik volledig rolstoelgebonden en heb ik hulp nodig met mijn persoonlijke dagelijkse verzorging. 

Ik heb een netwerk opgebouwd van mensen die mij helpen hiermee. Ze hebben niet allemaal een zorgachtergrond. Deze mensen die ik in mijn omgeving heb, zijn mijn handen en voeten en helpen mij vanuit mijn eigen regie. Er is niets mooier dan dat. De mensen die zich inzetten voor een ander doen dit met hart en ziel, of het nou in het ziekenhuis is, in een revalidatiecentrum, een bejaardenhuis, of voor mensen met een beperking. 

Persoonsgebonden budget 

In mijn geval zet ik de zorg in via een PGB budget (Persoonsgebonden budget), en ontvang ik het zorgteam bij mij thuis in Rumpt. Deze mensen zorgen dat mijn hart een sprongetje maakt. Om mijn werk te blijven doen, uit te kunnen gaan, en me maatschappelijk in te zetten bij het Platform Toegankelijk West Betuwe is mijn zorgteam onmisbaar! Dit geldt voor heel veel mensen die gebruik maken van een PGB budget en midden in het leven staan!

Oproep uitbreiding zorgteam

Voor het komende jaar ben ik op zoek naar uitbreiding van mijn zorgteam. Op de volgende momenten: Maandagochtend, Zaterdagochtend, En inval bij ziekte van mijn team, 1 uur per moment. Betaling vanuit PGB. Wat het inhoudt, vertel ik graag in een persoonlijk gesprek! Interesse? Bekijk dan mijn website: mienkevanalphen.jouwweb.nl

Mienke van Alphen 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app