• Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt verkozen tot meest romantische landgoed van Nederland
• Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt verkozen tot meest romantische landgoed van Nederland Foto: Tess Korevaar

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt verkozen tot meest romantische landgoed van Nederland

Nieuws 2.280 keer gelezen

BEESD • Dit jaar mocht Stichting Dag van het Kasteel, dankzij de Vriendenloterij, een geldprijs van 15.000 euro uitreiken aan het meest romantische kasteel of landgoed van Nederland. 

Meer dan 10.000 mensen brachten hun stem uit. Uiteindelijk stonden museum Memkemaborg in Groningen, museum Markiezenhof in Noord-Brabant en Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in de top 3. 

Meeste stemmen

Tijdens de landelijke dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag, maakte een onafhankelijke jury bekend dat Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt met maar liefst 2.088 stemmen de gelukkige winnaar is geworden. Om klokslag 14:30 werd bij de drie finalisten van de publieksprijs een cheque uitgereikt. 

Schade herstellen aan koetshuis

Op landgoed Mariënwaerdt ontving Lotje van Verschuer deze uit handen van jurylid Mildred Nijhove, trouwambtenaar en bekend van tv-programma ‘Married at First Sight’. De prijsuitreiking vond plaats bij het Koetshuis. Op deze ‘romantische’ plek worden jaarlijks zo’n 60 bruiloften gevierd. Tijdens een woeste storm in februari 2022 liep dit monumentale gebouw echter veel schade op. Het geldbedrag zal gebruikt worden om deze schade te herstellen. 

Dag van het Kasteel

De VriendenLoterij en Dag van het Kasteel hebben de handen ineengeslagen om samen te werken aan de zichtbaarheid en waardering van kastelen en buitenplaatsen. Dit is de eerste keer dat de publieksprijs werd uitgereikt. Dag van het Kasteel is het enige jaarlijkse publieksevenement voor landgoederen, kastelen, vestingwerken, ruïnes, staten, stinsen en paleizen in heel Nederland. Meer informatie over de landelijke Dag van het Kasteel vind je op www.dagvanhetkasteel.nl

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

• Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt verkozen tot meest romantische landgoed van Nederland.
• Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt verkozen tot meest romantische landgoed van Nederland
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app