Afbeelding
Foto: Techniekdag.nl

Stand op techniekdag Rivierenland

Zakelijk 517 keer gelezen

REGIO • Er valt van alles te beleven tijdens de tweede editie van de Techniekdag Rivierenland, die op zaterdag 13 mei bij A. Hak in Tricht wordt gehouden. Kinderen van acht tot veertien jaar, hun ouders en andere belangstellenden kunnen allerlei techniekactiviteiten doen. 

Van het bouwen van een kerstboom, het doen van tafelvoetbal met een bladblazer tot het zelf besturen van een robotarm. De Kinderraad van West-Betuwe en wethouder Govert van Bezooijen zorgen voor een feestelijke opening van deze Techniekdag Rivierenland. 

Veertig bedrijven en opleidingen

Ruim veertig technische bedrijven en opleidingen uit de regio laten de bezoekers van tien uur ’s morgens tot vier uur ’s middags uur zien en ervaren wat ze doen en welke producten ze maken. Van installatietechniek, robotarmen en complete machines tot vrachtwagens en medische apparatuur.

Show

Tim Senders, bekend van tvprogramma Willem Wever, zoekt antwoord op alle technische vragen. Daarnaast verzorgt Mad Science een technische show met experimenten en teams van basisscholen in Rivierenland doen met hun zelfgemaakte bootjes mee aan de bootchallenge en kunnen daarbij een green screen voor hun school winnen.

Geschoolde technici

Het idee achter de Techniekdag is zo veel mogelijk kinderen en hun ouders te laten zien en ervaren wat er met techniek allemaal kan en welke interessante technische beroepen er zijn voor doeners én denkers. Er is namelijk heel veel vraag naar goed geschoolde technici. “Het is heel erg belangrijk dat mensen met een technische gave daar iets mee gaan doen. Jong de techniek ervaren helpt daarbij”, zegt Liset Nab van Riverland Tech Explorers (één van de organisatoren van de Techniekdag Rivierenland). “Bij techniek kun je in de praktijk werken en leren goed combineren. Je kunt vaak ook doorgroeien binnen een bedrijf.”

Deelnemen als bedrijf

Bedrijven die gratis willen deelnemen als standhouder, kunnen zich voor 20 april aanmelden via www.techniekdag.nl

Organisatie

De Techniekdag Rivierenland wordt georganiseerd door het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen, zoals de Ondernemerscoöperatie Tiel (OCT), Bedrijvenkringen Culemborg en West-Betuwe, Ondernemersvereniging Neder-Betuwe, VNO-NCW Midden, ROC Rivor, Lingecollege en Riverland Tech Explorers.  De Techniekdag Rivierenland is gratis toegankelijk en wordt op zaterdag 13 mei van 10.00 tot 16.00 uur gehouden bij A.Hak in Tricht.

Informatie: www.techniekdagrivierenland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden