• Groepsfoto van alle ondertekenaars met helemaal links Nellie Donker en gedeputeerde van 't Hoog.
• Groepsfoto van alle ondertekenaars met helemaal links Nellie Donker en gedeputeerde van 't Hoog. Foto: J.Wijngaard

Dorpendeal voor Hellouw: ‘We gaan straks onze wijsheid delen’

Algemeen 678 keer gelezen

HELLOUW • Met een Dorpendeal van Hellouw hebben inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, Provincie Gelderland en gemeente West Betuwe afspraken gemaakt om samen te werken aan de  verbondenheid van Hellouw. De provincie ondersteunt met een subsidie van ruim € 100.000.

Op grote schaal zelf aan de slag

Gedeputeerde Peter van ‘t Hoog was aanwezig om zijn handtekening te zetten maar ook om stil te staan bij de twaalfde dorpendeal die vanuit de provincie werd ondersteund. “Wat hier in Hellouw nu is opgetuigd is precies wat we met dit project bedoelen. Inwoners gaan op grote schaal zelf aan de slag om plannen voor het dorp te maken.”

Activiteiten ontwikkelen

De gemeente zegt over de uitvoering: “Leren, samenwerken en activiteiten ontwikkelen staan centraal. Met de uitvoering van de Dorpendeal starten we een tweejarig traject waarin we leren van elkaar en andere kernen binnen West Betuwe en daarbuiten van ons kunnen leren. We kijken naar wat wel en niet werkt en delen de opgedane kennis. We versterken samenwerking tussen organisaties. Ook willen we samenwerking om samenredzaamheid versterken (buddy en project inclusiever en gastvrijer Hellouw). We gaan aan de slag met het ontwikkelen van activiteiten voor jongeren, ouderen, sport, ontmoeting en natuur- en milieueducatie. En samen ontwikkelen we een sociaal en duurzaam Dorpsplein.

‘Alles komt samen’

Wethouder Rutger van Stappershoef moest voor de ondertekening verstek laten gaan maar liet later weten: “In deze Dorpendeal komt alles samen. Zo merk je dat het loont om allemaal de schouders onder kerngericht werken te zetten. Ik ben er trots op dat deze Dorpendeal op initiatief van de inwoners van Hellouw van de grond komt. Van school tot ijsclub en van kerk tot dorpsvereniging: nagenoeg alle betekenisvolle partijen zijn betrokken.”

‘Samenwerken belangrijk’

Kartrekker Nellie Donker, voorzitter van voetbalclub ASH beaamt dat vooral dat samenwerken heel belangrijk is. “Een wens is bijvoorbeeld een plek van ontmoeting, dat gaan we echt fysiek inrichten. Maar dit is pas het begin, nu gaan we aan de slag. Om straks een voorbeeld te zijn, de wijsheid van Hellouw breed verspreiden”, lacht ze.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie