• Haaften. (archieffoto)
• Haaften. (archieffoto) Foto: Picasa 3.0

Plannen voor Haaften-Noord: “Waarom wordt dit niet voortvarend opgepakt?’

Algemeen 757 keer gelezen

HAAFTEN • Projectontwikkelaar Bart Ophoff kwam met een duidelijke boodschap naar de gemeenteraad vorige week. De ontwikkelaar zegt een kant-en-klaar plan voor 130 woningen klaarliggen dat voldoet aan alle eisen die de gemeente stelt. “Maar waarom wordt dit niet voortvarend opgepakt?’, vraagt hij zich af.

In april 2019 werd voor het plan Haaften-Noord een principeverzoek ingediend maar vrij snel ‘on hold’ gezet om vervolgens nog enkele keren om allerlei redenen vooruit te worden geschoven. 

‘Voorkeur aan Plantage’

Volgens projectontwikkelaar wordt nu duidelijk de voorkeur gegeven aan de bouw van woningen op de Plantage en liggen de plannen voor het bouwen in de kernen stil. Voor die plannen geeft de gemeente aan met de ontwikkeling van kansenkaarten bezig te zijn. “Het plan voldoet aan al het gemeentelijke beleid. Ook wil woonstichting de Kernen graag participeren in het plan, dat voor 30% uit sociale huurwoningen komt te bestaan. Waar wij zien dat het versnellen van woningbouw wel mogelijk is op de Plantage in Meteren, blijft het oppakken van initiatieven in andere kernen achter. Dat terwijl bouwen in kernen als Haaften veel voordelen oplevert, zoals het voorzien in lokale woningbehoefte en het versterken van de voorzieningen in de dorpen. 

‘Goed voor Haaften’

Dankzij dit initiatief krijgt een hele generatie Haaftense jongeren de kans om in hun eigen dorp te blijven wonen, hier is geen Haaftenaar op tegen”, aldus Ophoff in zijn betoog tegenover de gemeenteraad.Hij sloot af met de oproep richting de gemeente om Haaften-Noord gezamenlijk voortvarend op te pakken, zodat realisatie van de wijk niet lang meer op zich hoeft te laten wachten.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie