Burgemeester Servaas Stoop opent De Cirkel.
Burgemeester Servaas Stoop opent De Cirkel. Foto: Cees Hoogteyling

Opening Kringloopwinkel De Cirkel in Geldermalsen

Algemeen 2.348 keer gelezen

GELDERMALSEN • Zaterdag werd door burgemeester Servaas Stoop de Kringloopwinkel De Cirkel aan de Rijnstraat 51 D in Geldermalsen geopend. Aan de verhuizing is de laatste maanden door zo’n 100 vrijwilligers veel werk verzet. 

Eerst pakten de vrijwilligers alles op de oude locatie bij de firma Wim van Breda in en daarna hergroepeerden de vrijwilligers alle spullen en stalden ze alles uit in de nieuwe hal aan de Rijnstraat. Een ruimte die bijna driemaal groter is dan de oude ruimte.

Officiële opening

Burgemeester Stoop was aanwezig om de officiële opening te verrichten. Hij was net binnen of voorzitter Otto Klop kreeg telefonisch het verzoek nog ergens even wat spulletjes op te komen halen. Omdat de burgemeester vroeg aanwezig was werd hem gevraagd dit klusje even te gaan klaren. 

Buiten stond Piet Blom uit Enspijk met zijn gerestaureerde Blitz uit 1955 startklaar. Burgemeester Stoop was wel in voor een dergelijk ritje. Op datzelfde moment werden thuis, door Wim van der Leede, Piet Minnee, Toon Hekman en Willem Twigt, de mannen van het eerste uur, thuis opgehaald.

De Cirkel

De wagens kwamen gelijktijdig bij de nieuwe locatie in de Rijnstraat aan. Samen met burgemeester Stoop werd de wagen gelost. Onder toezicht van de vele belangstellende die inmiddels waren gekomen, werd de wagen gelost en De Cirkel als open verklaard.

Orgel spelen

Voorzitter Otto Klop verwelkomde de burgemeester en alle belangstellenden. Klop: “Burgemeester, dank dat u op dit vroege uur uw tijd beschikbaar stelde om op deze manier onze De Cirkel te openen. We hebben gehoord dat u een liefhebber bent van orgelspelen. Daarom bieden we u aan om een dagdeel te spelen op het grote orgel van de Bethelkerk. U mag iedereen uitnodigen om te komen luisteren.” Burgemeester Stoop was zeer verrast en nam deze unieke verrassing met beide handen aan.

Burgemeester Stoop sprak waarderende woorden richting bestuur en de vele vrijwilligers die deze kringloopwinkel draaiende houden.

Vierduizend vierkante meter

De Cirkel was bij de firma van Breda echt uit hun jasje gegroeid. Otto Klop: “We zijn van Breda dankbaar voor de ruimte die hij al die tijd beschikbaar heeft gesteld. We hebben nu ongeveer vierduizend vierkante meter. Alles is nu gelijkvloers en rolstoel vriendelijk. We merken dagelijks dat onze stichting een groot draagvlak heeft onder de mensen. 

Vriendelijke prijs

We kunnen deze ruimte van het garagebedrijf van Mourik huren voor een vriendelijke prijs. Van de firma de Bruin, die eerst een winkel hadden in de Geldersestraat en er mee zijn gestopt, de winkelinventaris voor een klein prijsje mochten overnemen. Hierdoor heeft De Cirkel nu een professionele uitstraling gekregen, waar we echt trots op zijn. We zijn blij een bestuur te hebben van vijftien mensen en zonder al die vrijwilligers zouden we zo’n zaak niet draaiende kunnen houden. 

Bedrijfsvoering

We zijn nu ook btw-plichtig geworden. Dat is niet erg, maar dat betekent wel dat de bedrijfsvoering goed moet zijn. Duidelijk is dat onze doelstelling hetzelfde blijft. We zijn ontstaan om geld bijeen te brengen voor de bouw van de Bethelkerk, nu hebben we voor het onderhoud daarvan geld nodig. We bekijken wel of we in de toekomst ook andere belangrijke zaken kunnen ondersteunen. Dat is ook wat de openingstijden betreft, we zijn nu op dinsdag en zaterdag open. Verruiming daarvan betekent ook inzet van meer mensen.”

De vele belangstellenden waren onder de indruk van de supergrote kringloopwinkel. Ruim en overzichtelijk. De eerste 100 klanten kregen een zakje vitamine, in de vorm van een zakje appels en peren, aangeboden.

Winnaars

Er was een supertoren van kaas opgebouwd. Bezoekers mochten raden wat het totale gewicht daarvan was. Het totale gewicht van de kaastoren was 118,7 kg. Het waren Ernet van Meeuwen uit Meteren en Eduard Duel uit Geldermalsen die het bijna juiste gewicht hebben geraden.

Cees Hoogteyling

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app